O mě se neboj: Chyby v seriálu, které nedají divákům spát

Veronika Arichteva získala v seriálu O mě se neboj jednu z hlavních rolí
  |   osobnost

Seriál O mě se neboj je hitem podzimu. I proto je pod drobnohledem diváků, kteří se začali se svými postavami takřka sžívat a hledají různé spojitosti a detaily, které tvůrce při psaní scénáře možná ani nenapadly. Co se v seriálu od reality tak trochu vzdaluje?

Příběh seriálu O mě se neboj se zaměřuje na ženu v nesnázích. Eva Málková, kterou ztvárnila Veronika Arichteva, se snaží rozvést se svým manželem Kryštofem, kterého ztvárňuje Lukáš Příkazký. Jenže divoký právník, kterého ztvárnil Vašek Matějovský, nedorazí k soudu, neboť si právě užívá se svou milenkou. A tak se zdánlivě jednoduchá situace začne tak trochu komplikovat. Sužovaný vinou nabídne Evě práci uklízečky v advokátní kanceláři, čímž se začne psát románek, který jim oběma pořádně zamotá hlavu. 

Eva Málková je nejbohatší samoživitelka v Praze

Přesto se v seriálu objevují malé detaily, které bystrému divákovi zkrátka neunikly!

  1. Eva Málková je prezentovaná jako matka samoživitelka, která má hluboko do kapsy a stále mění práci, protože touží lidem říkat pravdu. Kromě toho, že má spoustu času na trajdání po barech a náhodných návštěvách soudu, kde se kouká, jak případ dopadne, chodí každý večer s nákupem doplňovat plnou lednici. A vlastně jí vůbec nevadí exmanžel, který se stále neodstěhoval, a pak se u soudů diví, že tam chce pořád bydlet.
  2. A když už stále mění práci a je na tom s Kryštofem opravdu tak bídně, jak mohli dostat hypotéku na byt v Praze, který rozhodně není jen někde na okraji? Její manžel je totiž dost neúspěšný podnikatel a e-shop s fotbalovými upomínkovými předměty, který se snaží rozjet, nevydělá holkám ani na boty. Navíc vzhledem k tomu, že hlavní hrdinka práci mění dle svých slov skutečně pořád, je zřejmě jediná, u koho to banku vlastně vůbec nezajímalo. I kdyby si vzala hypotéku dříve, to byla přeci na rodičáku, ne?
  3. Rézina, nejlepší kamarádka Evy, kterou hraje Patricie Pagáčová, je v první polovině seriálu těhotná. Svěřuje se Evě s tím, že si vzala kvůli podvodníkovi půjčku, probírá s ní ty nejmenší detaily… Ale nesvěří se jí, s kým dítě čeká? A Eva se neptá?
  4. Tomáš Němec, pracovník advokátní kanceláře, kterého hraje Vojtěch Vodochodský, vynese v jednom z dílů tajné informace a sdělí je protistraně. Martin Kalina v podání herce Vaška Matějovského mu za to sice napálí pořádně pěstí, dále to ale neřeší. Co nějaká advokátní odpovědnost? Loajalita? 
  5. Stejně tak Eva Málková vynese v jednom z prvních dílů ven informaci, že klient advokátní kanceláře, kterého zastupuje firma, kde sama pracuje, má video, jež může klientku protistrany zachránit od prohry. Šlo o scénu s Janem Šťastným, se kterým dříve Veronika Arichteva hrála pár v Ordinaci v růžové zahradě. Ačkoliv tím prospěje dobré věci, ve skutečném životě by jí tohle zřejmě nikdo neodpustil a letěla by na hodinu. Ačkoliv bojovala za spravedlnost, právo na obhajobu má každý.
  6. Petra Altmannová, přítelkyně Martina Kaliny a dcera majitele advokátní kanceláře, je definitivně vítězná přítelkyně podzimu. Nepohádá se s Martinem ani v té nejtěžší situaci, když ji nechá odletět do Říma samotnou a vlastně se vůbec na nic nikdy neptá. Která žena by tohle, proboha, zvládla?
  7. Často se objevuje informace, že je někdo z advokátů u soudu, nikdo ale neví, kde a s kým. Která advokátní kancelář nemá sdílený kalendář nebo alespoň asistentku, která ví, kde ten tým je? Co agenda zakázek? Něco? Cokoliv?
  8. Když Eva Málková seděla v kavárně, kde za ní postupně chodili muži na rande a ona zjišťovala, zda to není onen Réziny podvodník, nenapadlo někoho, jak těm mužům vysvětlovala, že ještě neodchází a počká? Jak je možné, že se tam nikdy žádný z nich nepotkal s tím předchozím? Jak docílila toho, že tam vždy zůstali jen v určitý čas? Tolik otázek...
  9. Martin Kalina bude pravděpodobně jedním z mála právníků po škole, co má sotva advokátní zkoušky, už si ale stihnul koupit drahé auto, a dokonce obrovský byt v Praze. Většina absolventů v jeho věku bude spíše řešit, jestli už na ten svůj byt má. Nebo zda náhodou ještě nezůstane bydlet se svými spolubydlícími.
  10. A hlavně to evidentní a podstatné. Ačkoliv má být Eva Málková vyobrazena jako matka samoživitelka v těžké situaci, je zřejmě jediná, která zvládne s platem uklízečky v Praze uživit dvě děti, bývalého manžela a ještě hypotéku. 

Zdroj: seriál O mě se neboj

KAM DÁL: Vánoce Jakuba Prachaře: Kvůli Klusovi přišel o svůj největší sen. Štědrovečerní pohádkou chtěl uctít památku dědečka.