Naleštění nerezových materiálů: Překvapivé využití hladké mouky

Hladkou mouku využijete kromě pečení i k naleštění nerezu
  |   zajímavost

Mouku má doma snad každý. Ale věděli jste, že s její pomocí můžete elegantně a jednoduše vyleštit nerezové materiály? Podívejte se, co k tomu budete potřebovat a na co všechno je tato metoda vhodná.

Při hledání ekologických čisticích prostředků nemusíme chodit nikam daleko. Bohatě stačí rozhlédnout se v kuchyni a vybrat několik praktických pomocníků. Oblíbené je používání octa, jedlé sody, kyseliny citronové nebo i obyčejné mouky, s jejíž pomocí se můžete pustit do leštění nerezových materiálů.

Šetrná metoda pro naleštění všech nerezových materiálů

Jaké je tajemství dokonale naleštěných nerezových materiálů? Spočívá v použití správných leštidel, kdy konkrétně mouka může hodně pomoci. Díky jemné textuře z nerezu vytáhne zbývající nečistoty a přirozeně zacelí drobné škrábance. Navíc přesně víte, jaké látky takto vybraný čisticí prostředek obsahuje a že se nejedná o žádnou nebezpečnou chemii. Sílu čisticího prostředku z mouky využijete pro pravidelnou údržbu nerezového dřezu, lednice, klik na dveřích a podobných prvků v domácnosti.

Postup pro naleštění nerezu moukou

Potřebovat budete jen několik základních pomůcek včetně mouky. Čištěný povrch je nejdříve nutné zbavit velkých nečistot a provést základní umytí. Následně si připravte trochu hladké mouky, kterou nasypete na vybraný povrch. Ale pozor, protože povrch musí být důkladně vysušen, jinak by mouka nepůsobila tím správným účinkem. Pro leštění nejlépe využijete hadřík z mikrovlákna, s jehož pomocí budete provádět krouživé pohyby a postupně leštit nerezový materiál. Během leštění mouka postupně mizí a zůstává luxusně naleštěný povrch. Na pohled zmizí i drobné škrábance a nečistoty.

Uvidíte, že z výsledku budete opravdu nadšení! Leštění nerezu touto metodou není tolik pracné a hlavně představuje levný a ekologický způsob čištění. Ideální pro velký generální úklid, příležitostné očištění nerezové součástky, ale i pravidelnou údržbu.

Zdroj: www.thekitchn.com, www.instructables.com

KAM DÁL: Jak vykostit kapra, stáhnout ho z kůže a zbavit šupin i malých kostiček? Radí šéfkuchař.