Dárky pro lidi ve stresu: Vsaďte na zátěžovou přikrývku nebo čínské koule

Se zbavením se stresu nám může pomoci mimo jiné i sada esenciálních olejů
  |   zajímavost

Stres se zvlášť o Vánocích nevyhýbá asi nikomu z nás. S dárky, které vám mohou pomoci se ho rychle a jednoduše zbavit, tedy potěšíte téměř každého. O některých z nich jste s největší pravděpodobností ještě neslyšeli.

Dárky, které mohou vašim blízkým pomoci zbavit se stresu, úzkosti a dalších nepříjemných pocitů, pořídíte již za pár stovek korun.

Vánoční dárky na uvolnění a relax

Asi jen málokdo v chladném počasí odmítne lahodný horký čaj a už vůbec ne, pokud se jedná o čaj, který mu pomůže zbavit se stresu a relaxovat.

Řada z nás totiž zkrátka není schopná přestat myslet na věci, které ještě musí udělat, nebo problémy, které by o svátcích mohly nastat. To ale může nejen zvýšit stres, kterému jsme vystaveni, ale mimo jiné nám také způsobit problémy s usínáním.

Lahodný horký čaj, který nám pomůže se uvolnit, tak rozhodně přijde vhod. K sadě čajů můžete navíc přikoupit i krásný hrníček či konvičku na čaj a svůj dárek tak ještě vylepšit.

Masážní přístroje na nohy

Přístrojů pro masáž nohou existuje celá řada. Můžete zakoupit přístroje, které masírují nasucho, ale i masážní vaničky.

Všechny druhy masáže významně přispívají k našemu celkovému uvolnění a zbavení se stresu. Podle principu reflexní terapie jsou navíc určité body na nohou spojeny s nejrůznějšími orgány v těle a masáž chodidel tak může podpořit mimo jiné i naše celkové zdraví nebo nám ulevit od konkrétního problému.

Čínské meditační koule

Máte kolegu v práci, který při přemýšlení či pod nátlakem neustále cvaká s propiskou či s ní ťuká do stolu? Nezoufejte, můžete to jednoduše vyřešit vánočním dárkem a ulevit tak od stresu nejen jemu, ale také sobě.

Existují totiž čínské meditační koule, které byly speciálně navrženy tak, aby nám pomohly zbavit se stresu, uklidnit naši mysl, nebo dokonce i navodit meditativní stav. Stačí s nimi jen pomalu otáčet v ruce a nechat je aby nám pomohly navodit psychickou pohodu. Pomáhají mimo jiné také s nespavostí.

Nezapomeňte na levanduli

Levandule již dlouhá léta kraluje antistresovým produktům. Její vůně nám pomáhá zbavit se stresu, úzkosti, ale i nespavosti. Pokud tedy nevíte, co věnovat své partnerce nebo kamarádovi, kteří jsou neustále ve stresu, vsaďte na produkty obsahující levanduli. Můžete jim k Vánocům vytvořit levandulový uklidňující koš, který bude obsahovat např. levandulový čaj, svíčky, olej do koupele, sprchový gel, tělové mléko, polštářek a antistresový levandulový roll-on na zápěstí.

Vánoční dárky pro teenagery: Vsaďte na projekční lampu nebo kapesní tiskárnu.

Zátěžová přikrývka

V poslední době získala na popularitě mimo jiné i antistresová zátěžová přikrývka. Tento druh přikrývky nám pomáhá se zmírněním úzkosti a stresu, navozuje totiž pocit bezpečí a objetí. Na naše tělo po přikrytí touto přikrývkou neustále působí jemný tlak, který v našem těle stimuluje uvolňování melatoninu a serotoninu, tedy hormonu spánku a štěstí. Zátěžová přikrývka nám tedy může pomoci nejen zbavit se stresu, ale také problémů s usínáním.

Aromaterapie

Léty prověřenou metodou, jak se účinně zrelaxovat, je mimo jiné i aromaterapie. Skvělým vánočním dárkem pro někoho, kdo se chce zbavit pocitu stresu, je mimo jiné také sada esenciálních olejů. K tomuto dárku můžete přibalit mimo jiné také difuzér či aromalampu, která nám pomůže jednotlivými vůněmi provonět celý náš byt.

Mezi esenciální oleje, které proti stresu bojují, nejúčinněji patří pomeranč, tea tree, citronová tráva, levandule, máta a eukalyptus.

Zdroj: PreventionHealthline, Spafinder

KAM DÁL: Je nejvyšší čas začít s vánočním úklidem. Čas vám ušetří chytré plánování.

Klíčová slova: