Tipy na dárky pro ty, kteří všechno mají a nic nechtějí

Darujte zážitek nebo certifikát o přispění na charitu
  |   zajímavost

Známe to asi všichni. Nechceme se výběrem vánočního dárku trefit vedle, a tak se rozhodneme, že se daného člověka raději zeptáme, co si přeje najít pod stromečkem. To nám ale často nijak nepomůže, protože se dočkáme pouze konstatování, že už přeci všechno mají a k Vánocům „nic nechtějí".

Dokonce i ty, kteří přísahají, že mají vše, co by si mohli přát, můžete na Vánoce potěšit. Stačí jen vsadit na hned několik léty prověřených dárků, se kterými potěšíte opravdu každého.

Kvalitní pálivá/nepálivá omáčka

Omáčky k masu či bramborám ocení asi opravdu každý, a to zvlášť pokud půjde o sadu omáček prvotřídní kvality. Tímto typem dárku opravdu nezklamete.

V případě, že si člověk, kterého se chystáte obdarovat, rád pochutná na pálivém, můžete vsadit na sadu pálivých omáček, kterou můžete doplnit i sušeným chilli a vytvořit tak tematický košíček pálivých potravin, který vašemu bráchovi či dědovi zaručeně vykouzlí úsměv na tváři.

Okrasný box na kapesníky

Asi každý máme doma box papírových kapesníků, ne všichni na něj ale máme dekorativní obal. Ve výběru papírových kapesníků často zkrátka nemůžeme najít barvu krabičky, která by se nám hodila do bytu, a tak se nám doma obal na kapesníky často nehodí ke zbytku interiéru.

Tento problém ale dokáže jednoduše vyřešit okrasný box na kapesníky, kam je stačí vložit, a s barvou jejich krabičky už si nemusíme dělat starosti.

Květina v květináči

Skvělým dárkem, kterým můžete vašim příbuzným nebo přátelům oživit jejich obývák či ložnici, je menší květina v květináči. V tomto případě je ideální sáhnout po velmi nenáročné rostlině, o kterou se zvládne starat opravdu každý, abyste obdarovanému místo radosti nezpůsobili spíše starosti.

Prkénko na servírování sýru i s nožem

Sadou prkénka a nože na sýr uděláte radost každému gurmánovi. Může si na prkénku nakrájet své oblíbené sýry, doplnit je džemem a ovocem a vychutnat si je u svého oblíbeného seriálu. Servírovací prkénko je ale skvělým dárkem i pro milovníky uzenin. Výběru potravin na servírovací prkénko se zkrátka meze nekladou.

Poukaz do sauny

Pro ty, kteří mají všechno, nebo pro zapřisáhlé minimalisty je skvělým dárkem mimo jiné také poukaz do sauny či masáže nebo jakýkoliv jiný zážitek. V zimě je ale saunování jednou z těch nejoblíbenějších činností, navíc má celou řadu zdravotních benefitů.

Jaké má saunování zdravotní benefity, najdete zde.

Příspěvek na charitu

Pokud ale člověk, kterého chcete obdarovat, opravdu má vše, co by si mohl přát a k Vánocům nic nechce, nezoufejte. Dokonce i v tomto případě existuje jednoduché řešení, darujte mu dobrý pocit. Přispějte jeho jménem na charitu, pod stromeček mu můžete dát certifikát o přispění.

Zdroj: BuzzfeedThe New York Times

KAM DÁL: Dárky pro lidi ve stresu: Vsaďte na zátěžovou přikrývku nebo čínské koule.

Klíčová slova: