Zapomněli jste na dárek? Vyrobte ho z toho, co vám leží v kuchyni

Zapomněli jste na jeden z dárků? Vyrobte voňavý tělový peeling
  |   zajímavost

Stres a panika. Tyto pocity následují uvědomění, že jsme na někoho z rodiny nebo přátel při nakupování dárku zapomněli. Naštěstí to ale lze poměrně lehce napravit. Většině z nás totiž už nějaký ten dárek leží doma.

Už se to stalo asi každému z nás. Ráno před Štědrým večerem vám vaše vzdálená teta oznámí, že se odpoledne ještě rychle staví na návštěvu, nebo jste se při nakupování dárků omylem přepočítali... A prekérní situace je na světě.

Naštěstí ale není důvod k panice, dokonce i to, že jste zapomněli na jeden nebo více dárků, lze vyřešit klidně několik málo hodin před Štědrým večerem.

Nebojte se "darovat dárek"

Udělejte si doma inventuru dárků, které jste obdrželi, nerozbalili a stále vám ještě leží doma.

Dostali jste minulý měsíc k narozeninám sadu džemů? Pošlete je dál. Zoufalé situace si žádají zoufalé řešení. Dárky, které jste nerozbalili, můžete v okamžiku krize s klidným svědomím darovat znovu. A jakou udělají parádu!

Pusťte se do pečení

Pokud jste nenašli žádné dárky, které byste mohli znovu darovat, nezoufejte, ještě zbývá celé řada možností.

Podívejte se na ingredience, které vám leží ve spíži, a zkuste zjistit, jestli by se z nich nedal vytvořit nějaký jednoduchý dezert, který poté můžete zabalit do celofánu, převázat mašlí a ručně vyrobený a navíc ještě chutný dárek je na světě.

Recepty, kterými se můžete inspirovat, najdete zde.

Peeling na tělo

Dokonce i v momentě, kdy do štědrovečerní večeře zbývá méně než hodina, máte ještě čas na výrobu voňavého peelingu na tělo.

Potřebujete:

  • sklenici
  • 100 g hnědého nebo bílého cukru
  • 100 ml oleje dle vašeho výběru (kokosový, olivový, řepový, mandlový...)
  • esenciální oleje

Postup:

Stačí jen ve středně velké míse smíchat cukr spolu s olejem tak, abyste utvořili tuhou pastu. Do směsi poté můžete (ale nemusíte) nakapat několik kapek esenciálního oleje dle vašeho výběru, který tělový peeling krásně provoní.

Směs ještě jednou promíchejte a opatrně ji přesypte do (nejlépe okrasné) sklenice. Těsně pod víčko sklenice s tělovým peelingem můžete uvázat červenou mašli, která váš ručně vyrobený dárek ještě vylepší.

Online poukazy

Těsně před Štědrým večerem už není tak jednoduché ani zakoupit obyčejný papírový poukaz, který je králem všech dárků zakoupených na poslední chvíli.

V celé řadě obchodů je ale možné zakoupit online verzi papírového poukazu, která vám obratem přijde do emailu, a máte po starostech.

Zdroj: Stuff, Healthline

KAM DÁL: Dejte si místo cukroví sladký fazolový koláč. Chutná skvěle a navíc pomáhá s hubnutím.