S celulitidou vám pomůže suché kartáčování pokožky

Suché kartáčování má celou řadu výhod, mimo jiné také zanechá vaši pokožku mnohem jemnější
  |   zajímavost

Kartáčování pokožky má mimo odstranění celulitidy i celou řadu dalších zdravotních benefitů. Navíc vám zabere jen několik minut denně. Kartáčování pokožky na sucho nám může pomoci i s odstraněním odumřelé vrstvy kůže a s detoxem organismu.

Kartáčování na sucho do své každodenní rutiny zařadilo už obrovské množství lidí po celém světě. Jedná se totiž o něco, co zvládne opravdu každý a navíc vám zabere jen pár minut denně.

Mezi benefity suchého kartáčování patří:

  • odbourávání celulitidy
  • detoxikace organismu
  • exfoliace pokožky
  • zlepšení krevního oběhu
  • stimulace lymfatického systému

Celulitida

Celulitida je stav, který postihuje zejména ženy a projevuje se tak zvanou "pomerančovou kůží" a v některých případech může lidem, kteří tímto stavem trpí, dokonce způsobovat silnou bolest v momentě stlačení místa, kde se celulitida nachází.

Studie poukazují na to, že masáž a tím pádem i suché kartáčování, které má na naše tělo podobné účinky, pomáhá s odbouráváním celulitidy a pomerančového vzhledu kůže, kterým se projevuje.

Lymfatický systém

Suché kartáčování mimo jiné také podporuje správnou funkci našeho lymfatického systému, který našemu tělu nejen pomáhá bojovat s infekcemi, ale také náš organismus zbavuje toxinů.

V momentě, kdy je naše tělo vystaveno vysokému množství škodlivých látek, mohou naše lymfatické uzliny otéct, to je důvodem, proč je zvětšení lymfatických uzlin jedním z příznaků nachlazení a dalších nemocí.

Exfoliace

Kartáčování naší pokožky na sucho nám může pomoci mimo jiné také se mechanicky zbavit vrchní vrstvy odumřelé kůže a zanechat tak naši pokožku na těle mnohem jemnější.

Jak suché kartáčování provádět?

Suché kartáčování má hned několik pravidel. Pokud tedy z tohoto zvyku chcete vytěžit maximum, je ideální se naučit, jak ho provádět co možná nejlépe.

  1. Předtím, než s kartáčováním začnete, je důležité myslet na to, že vás tento zvyk mimo jiné také zbavuje odumřelé kůže. Ideální je tak provádět suché kartáčování ve vaně či sprchovém koutu, kde můžete odumřelou kůži jednoduše opláchnout pomocí sprchové hlavice.
  2. Kartáčujte vaši pokožku pomocí krátkých tahů, začněte u nohou a kartáčujte celou jejich plochu směrem k vrchní polovině těla. Pokračujte kartáčováním hýždí, zad a rukou směrem ke středu těla. Nezapomeňte na ramena.
  3. Dále vykartáčujte i oblast vašeho břicha, zde ale na kůži tolik netlačte. Oblast břicha kartáčujte buď směrem od pasu vzhůru, nebo krouživými pohyby.
  4. Ihned po kartáčování se osprchujte, abyste ze sebe smyli odumřelé kožní buňky. Ideální je na pokožku ihned po jejím osušení aplikovat hydratační tělový krém, abychom výsledky kartáčování ještě více podpořili.

Zdroj: Very Well Health, Healthline

KAM DÁL: Avokádo: Lahodná pochoutka se spoustou zdravotních výhod, která snižuje také vysoký cholesterol.

Klíčová slova: