David Švehlík je nejžhavější Krakonoš všech dob. Liduška se musela zbláznit

David Švehlík Krkonoše miluje, natáčení si užíval
Zobrazit fotogalerii (12)
  |   osobnost

Pohádka Krakonošovo tajemství u diváků překvapivě zabodovala. Obvykle je s novou verzí těžké získat si srdce diváků, tady se to ale slovenskému režisérovi Peteru Bebjakovi povedlo na jedničku. V hlavních rolích se představil David Švehlík, Leona Skleničková, Jan Nedbal a Jakub Prachař. Právě ten chtěl rolí Štěpána uctít svého dědečka Ilju Prachaře, legendárního představitele Trautenberka. To se mu sice povedlo na výbornou, divačky ale nejvíc zajal Krakonoš, kterému nakonec dala Liduška vale!

Pohádka Krakonošovo tajemství je dílo režiséra Petera Bebjaka, jejíž televizní premiéra proběhla o letošních Vánocích na České televizi. Původně měla být dokonce štědrovečerní, nakonec se ale televize rozhodla upřednostnit Tajemství staré bambitky 2, ve které zazářil hudebník Tomáš Klus. Kdyby věděli, jak chytne Krakonoš divačky za srdce, možná by to ještě přehodnotili. 

Nejsledovanější pohádka od počátku měření televizní sledovanosti

„Nedá se nic dělat a já bych chtěl apelovat na všechny naše fanoušky, aby si zapnuli televizi pětadvacátýho prosince a před dětma předstírali, že je čtyřiadvacátýho, abychom měli my všichni pocit, že jsme opravdu natočili tu štědrovečerní pohádku," vyjádřil se ještě před Vánoci Prachař a neskrýval své zklamání. Dlouho ale smutný nezůstal.

Pohádka se sledovaností přes tři miliony diváků starších 15 let vytřela všem zrak a stala se do této doby nejsledovanější pohádkou vysílanou na První svátek vánoční od počátku měření televizní sledovanosti roku 1997.

Ačkoliv nejviditelnějším představitelem pohádkové party byl právě Jakub Prachař, který svou rolí až nápadně připomínal Trautenberka, vítězem je definitivně David Švehlík. Ten si totiž v roli Krakonoše získal srdce nejedné divačky u televizních obrazovek. Dokonce se někteří podivovali, proč dala přednost Adamovi v podání Jana Nedbala a nezůstala tam, kam ji nohy dovedly… Tedy u Krakonoše! Toho se tvůrci rozhodli vykreslit jako mladého a pohledného muže, který vládne horám. „U Krakonoše není jasný nebo daný věk, fyzická konstituce, zjev,“ nechal se slyšet Švehlík. Tvůrcům se jeho vzhled náramně povedl, na Lidušku, kterou hrála Leona Skleničková, to ale nestačilo. Nakonec dala přednost lásce.

David Švehlík chtěl být knězem

Sám Švehlík má přitom kolem sebe fanynek až dost, nepohybuje se ale na sociálních sítích a o svém soukromí mluví jen velmi málo. „Medializovat svoji osobu, stavět se na odiv ani trochu netoužím. Nechci rozmnožovat řadu těch, kdo mají potřebu ukazovat, jak jsou „in“. Navíc si upřímně myslím, že se společenský status herců přeceňuje,“ řekl v rozhovoru pro Novinky.cz. 

Syn legendárního herce Aloise Švehlíka je v hledáčku médií jen velmi nerad. Z manželství s herečkou Jitkou Schneiderovu má šestnáctiletou dceru Sofii Annu. Prý právě kvůli ní se vzdal celibátu, do jejich seznámení chtěl být totiž knězem. Víra ho provází celým jeho životem. Svazek s Jitkou ale nevydržel poté, co se začalo spekulovat o hereččině nevěře. Dnes je Švehlík podruhé ženatý s učitelkou ze základní školy Vendulou Švehlíkovou. Mají spolu dva syny. Manželka si teď může mnout ruce, že muže, po kterém touží nejedna žena, má doma jen sama pro sebe!

Zdroj: Krakonošovo tajemství, ahaonline.cz, wikipedia.org

KAM DÁL: Nový seriál Jedna rodina představí bývalé hvězdy Ulice i úskalí střídavé péče.