Jak zhubnout přebytečná kila a zrychlit metabolismus: Tyhle nápoje vám pomohou

Zázvorový čaj pomáhá snižovat chuť k jídlu
  |   zajímavost

Je tu začátek nového roku. A s ním i touha zhubnout nějaké to přebytečné kilo. Snížení tělesné hmotnosti můžete podpořit také pomocí nejrůznějších nápojů. Ztráta hmotnosti rozhodně není nic lehkého, většina z nás tak při plnění tohoto novoročního cíle ocení jakoukoliv pomoc. Nechte se inspirovat, co zařadit do svého pitného režimu.

Se ztrátou nadbytečných kil nám pomůžou i některé druhy nápojů. Rozhodně bychom ale neměli očekávat, že se zbavíme přebytečných tuků a vytvarujeme naši postavu pouze s jejich pomocí. Jde spíše o podporu naší celkové snahy o ztrátu hmotnosti, jejíž součástí by ideálně měl být zejména vyvážený jídelníček, pravidelný pohyb a kalorický deficit.

Kalorický deficit

Bez kalorického deficitu se nadbytečných kil zkrátka nezbavíme. Je nutné denně vydat více energie, než kolik jí přijmeme. V případě, že sníme a vypijeme více kalorií, než spotřebujeme, přebytečné kalorie naše tělo uloží jako tělesný tuk.

Muži potřebují k udržení si zdravé tělesné hmotnosti zkonzumovat průměrně 2 500 kcal denně, ženám stačí průměrně 2 000 kcal denně.

Pokud máte problém s tím, abyste toto množství kalorií denně nepřesáhli, nezoufejte. Existuje celá řada nápojů, které vám pomohou s udržením si kalorického deficitu. Některé z níže uvedených nápojů vám pomohou přijímat menší množství kalorií denně, jiné jich více vydat.

Voda

To, že bychom měli pít více vody, slýcháme zleva i zprava, je to ale zcela opodstatněné. Většina z nás totiž nedodržuje doporučený pitný režim a bojkotuje tak nejen svou snahu o shození přebytečných kil, ale také své celkové zdraví.

Dostatečný příjem vody je k hubnutí nezbytný, je totiž nutný ke správnému fungování našeho metabolismu, trávení a celé řady dalších důležitých tělesných funkcí.

Zelený čaj

Jedním z nejoblíbenějších pomocníků při hubnutí je zelený čaj. Tento druh čaje je totiž nabitý celou řadou živin, mezi které patří mimo jiné i účinné antioxidanty. Výzkumy dokazují, že pravidelná konzumace zeleného čaje podporuje ztrátu tělesného tuku.

Konzumace zeleného čaje totiž zrychluje náš metabolismus, a tak i spalování přebytečného tělesného tuku.

Černý čaj

Tento druh čaje obsahuje vysoké množství polyfenolů, silných antioxidantů, které nám mohou pomoci se ztrátou přebytečného tělesného tuku. Polyfenoly obsažené v tomto druhu čaje nám pomáhají snížit náš denní příjem kalorií a navíc podporují naši střevní mikroflóru a zlepšují tak naše trávení.

Káva

Mezi nápoje, které nám mohou pomoci s hubnutím, patří i jeden z nejoblíbenějších nápojů na světě, řeč je o kávě.

Kofein, který káva obsahuje, totiž v našem těle působí jako stimulant. To znamená, že nám může pomoci nejen zvýšit hladinu naší energie, ale také zrychlit náš metabolismus.

Jablečný ocet

Tento druh octa nejen potlačuje chuť k jídlu, ale díky obsahu kyseliny octové také pomáhá stimulovat hubnutí.

Pomocí konzumace jablečného octa v našem těle můžeme snížit hladinu inzulínu v krvi a zrychlit nás metabolismus a spolu s ním i spalování tuků. Důležité je ale myslet na to, že bychom jablečný ocet nikdy neměli pít nezředěný, mohli bychom tak poškodit svoji zubní sklovinu.

Ideální je nalít ho pouze na dno sklenice a zbytek doplnit vodou.

Zázvorový čaj

Tento druh čaje nám může pomoci nejen s hubnutím, ale také s nevolností, nachlazením, ale i se zmírněním příznaků artritidy.

Tento horký nápoj nám pomáhá snížit chuť k jídlu, a tak i celkový denní příjem kalorií. Pravidelné pití zázvorového čaje nám tak může pomoci každý den snadněji dosáhnout kalorického deficitu, který je pro snížení naší tělesné hmotnosti naprosto nezbytný.

Zdroj: National Health Service, Healthline, Womens Health Mag

KAM DÁL: Avokádo: Lahodná pochoutka se spoustou zdravotních výhod, která snižuje také vysoký cholesterol.

Klíčová slova: