Nevyhazujte slupky od banánů: Zbaví vás bradavic a naleští boty

Pomocí banánových slupek můžete mimo jiné i jednoduše vyživit vaše pokojovky
  |   zajímavost

Banánové slupky většina z nás vyhazuje do koše, to je ale obrovská škoda. Můžeme je využít hned několika způsoby. Zbaví nás otoků pod očima, vyrážky, bradavic, ale dokáží i přírodně vybělit zuby.

Slupky od banánů mají téměř až zázračné účinky. Ti, kteří si myslí, že lze z banánů využít pouze jejich střed, jsou na omylu.

Naleštěte si boty

Jedním z nejvíce překvapivých využití banánových slupek je naleštění bot. Už si nemusíte kupovat drahé lešticí přípravky na obuv, stačí jen kožené boty pomazat vnitřní stranou banánové slupky a máte hotovo. Vaše obuv se bude blýskat jako nová a navíc ještě ušetříte.

Redukce váčků pod očima

Řada z nás má po ránu problém s otokem v očním okolí. Dokonce i s tímto problémem nám mohou pomoci právě slupky od banánů. Obsahují totiž vitamín E, ale také obrovské množství antioxidantů. Stačí jen banánové slupky nakrájet na menší kousky a vnitřní stranou si dva menší kousky slupky umístit pod oči. Slupku nechte na obličeji působit po dobu zhruba 15 minut.

Zbavte se bradavic

Slupky od banánů nám mohou mimo jiné pomoci zjemnit naši pokožku a zbavit nás vyrážek či bradavic. Ideální je přiložit menší kus banánové slupky vnitřní stranou přímo na bradavici. Vitamín E a další živiny, které obsahuje, bradavici zjemní a enzymy, které můžeme na slupce najít, proniknou až do středu hrbolku.

Slupku nechte na bradavici (převažte ji třeba fáčem) působit přes noc a celý proces několikrát opakujte.

Hnojivo pro pokojové květiny

S pomocí banánových slupek můžeme také jednoduše vyživit naše pokojové rostliny. Stačí jen slupky nakrájet, nasypat je do zavařovací sklenice a zalít je vodou. Nechte je ve sklenici louhovat po dobu dvou až tří dnů a poté s ní můžete zalévat své pokojovky, kterým se bude dařit lépe než kdy jindy.

Bělení zubů

Bílé zuby by chtěl mít asi každý z nás. Profesionální bělení zubů ale není zrovna nejlevnější záležitost. Existuje ale hned několik způsobů, jak si zuby vybělit i v pohodlí našeho domova. Jedním z nich je právě použití banánových slupek, které nám mohou pomoci odstranit skvrny na naší zubní sklovině díky svému obsahu manganu, hořčíku a draslíku.

Ideální je drhnout vnitřkem banánové slupky o naše zuby tak dlouho, až se na nich utvoří tenká pasta, tu poté nechte na zubech působit po dobu zhruba 10 minut. Proces opakujte jednou denně po dobu dvou týdnů.

Zdroj: Pure WowDelta Dentalins

KAM DÁL: Mozková mlha: Potíže s chronickou únavou zažene meditace i kreativita.