KOMENTÁŘ: Zemanova poslední sviňárna aneb Babiš se všem vysměje do xichtu

V roce 1980 začala Andreje Babiše evidovat StB jako svého důvěrníka a od roku 1982 jako agenta s krycím jménem "Bureš"
  |   komentář

Andrej Babiš před soudem, velká show před prezidentskou volbou. Bývalý agent StB se hájí jako dobrý otec, který sice poslal syna na Putinem okupovaný Krym, ale na cestu ho snad i polaskal ve vláscích a dal mu pusinku na čelíčko. Slzička ukápne. Tahle fraška může mít ale nakonec finále v podobě velkého překvapení z Hradu. Proti tomu budou dvě hodiny kňučení v rámci expremiérovy závěrečné řeči slabý odvar.

Je v podstatě jedno, že se před soudem řeší pár desítek mega z reklam možná někde ulítlých na Čapím hnízdě. Hlavní je Babiš a jeho další ódy na dokonalost sebe sama a pokrytectví. Bývalý předseda vlády je vlastně génius. Tolik různých variant na ublíženost by nevymysleli ani nejlepší pohádkáři. Hans Christian Andersen se nechápavě otáčí v hrobě.

Babiš jako kolovrátek

V pátek Babiš řečnil více než dvě hodiny. Tak dlouho trvala jeho závěrečná řeč. Co by asi za takovou dobu stihl Winston Churchil, kterému v památném projevu stačilo jen dvanáct minut, aby přesvědčil Brity o nutnosti válčit s nacistickým Německem. Andy je samozřejmě nevinný, oběť a bla bla bla. Jako vždy, kolovrátek se nezadrhl, naučenou písničku zase vypustil bez uzardění. Jo, a manipulují média. To také řekl tento mediální magnát vlastnící skupinu Mafra (MF-Dnes, Lidovky, nějaké to rádio a telka, a tak vůbec).

Ne, Andrej je fakt dobrák. Dokonce dal soudci pár fotek se synkem, aby se pokochal. Andy je zkrátka taťka k pohledání, paní Monika se musí dmout pýchou, jakého má doma skvělého chlapáka.

Zeman poplive vše, co ještě zbylo

Ale teď to nejzajímavější, co u soudu ještě nebylo. Ale možná bude. A pak to bude pokračovat až do temných hradních výšin k Lordu Voldemortovi, toho času spřádajícího poslední plány, jak otrávit život co nejvíce lidem, než se ztratí v propadlišti dějin. Soudce v pondělí vynese mírný rozsudek.

Může to být podmínka, což nakonec v dobré víře žádal i státní zástupce Šaroch. Bude tedy spokojen a nebude mít důvod se odvolávat. Dostal přeci to, co chtěl. Andrej Babiš rozsudek přijme, ten tedy nabude právní moci. V tu chvíli se ozve smích sil Mordoru a Miloš Zeman veden svými nohsledy udělí Babišovi milost. Poslední děsivý čin děsivého hradního pána tak bude dokonán. Dokonalé. Vytřít si zadnici s každým je přesně to, co by bylo úchvatně morbidní tečkou prezidenta všech.

Autor se přiznává k jisté dávce paranoie. Ovšem vzhledem ke znalosti politické situace i pánů Babiše a Zemana je přesvědčen, že jeho stav mysli může být reálným odrazem blízké budoucnosti.

KAM DÁL: Něco letos zlevní, ale nebude toho moc. Konkrétní věci vyjmenoval ekonom a částečně zkritizoval Fialovu vládu.