Seriál Odznak Vysočina s Monikou Hilmerovou: Druhá série bude vycházet ze skutečných událostí

Odznak Vysočina je kriminální seriál televize Nova, který přináší zapeklité případy i osobní zvraty
Zobrazit fotogalerii (7)
  |   osobnost

Kriminální seriál Televize Nova nabídnul v první sérii malebné prostředí oblíbené Vysočiny. I to ale čas od času ukáže svou drsnou stránku. V hlavních rolích se představila Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofman, Patrik Děrgel, Martina Jindrová, Michal Suchánek, Marcel Vašinka nebo třeba Václav Maixner. Ve druhé sérii tým doplní Pavel Řezníček.

V první sérii řešil tým složený z Petra Bacha, Dany Skálové, Kateřiny Vlčkové, Karla Šmída a Vaška Kociána celkem osm zapeklitých případů. Diváka mohlo občas napadnout, že svou inspiraci našel v populárním seriálu Policie Modrava, kde stála v čele také žena, a to Soňa Norisová, sestra populární herečky Zuzany Norisové, která si zahrála například ve filmu Šťastný nový rok

Vesnička Veselá je fiktivní, točilo se v Ledči

„Vysočinu jsme vybrali, protože spojuje výraznou krajinu a lidi, kteří drží při sobě. Vidíme tam kombinaci krásy a syrovosti. Navíc tento kraj není z hlediska filmu tolik prozkoumaný. I to nás lákalo,“ řekl už při natáčení první série producent seriálu Vratislav Šlajer. První série nabídla osm dílů a premiéru měla loni v lednu. Pokračování avizovala televize již v létě s dodatkem, že druhá série bude také poslední. 

Děj se odehrává ve fiktivní vesničce Veselá na Vysočině, kde se spolu všichni znají a potkávají se při svých každodenních aktivitách. Ve skutečnosti je natáčecí lokací Ledeč nad Sázavou. Dalším důležitým místem je benzínka ve Zbýšově. Důležité jsou také epizodní lokace, které vybírali tvůrci s mimořádnou pečlivostí. Záleželo jim na tom, aby do sebe vše perfektně zapadlo. Důležitý faktor v celém seriálu hraje také krásná příroda, která byla příjemným benefitem i u Policie Modrava. Objeví se zde například Stvořidla, peřejnatý úsek Sázavy, přírodní pak Melechov nebo pstruhový ráj Kožlí.

Nová série vychází ze skutečných událostí

Oddělení kriminální policie vede Dana Skálová v podání Moniky Hilmerové. Seriál nabízí kromě rozplétání složitých zločinů i pohled na soukromí jednotlivých postav, které často s odhalením trestné činnosti souvisí. V dalších rolích se představili také Pavel Batěk, Petr Polák, Martina Jindrová, Filip Březina, Ondřej Nosálek, Helena Dvořáková a Pavel Soukup. 

Nova uvede znovu první sérii, na kterou plynule naváže druhá. Měla by ještě přesněji vycházet ze skutečných událostí. První díl mohli diváci vidět již tuto neděli 8. ledna.

Zdroj: ČSFD, MediaGuru, televize Nova, wikipedia.org

KAM DÁL: Nový seriál Jedna rodina představí bývalé hvězdy Ulice i úskalí střídavé péče.