Dřevorubec posloužil jako oběd pro tygra. Zvíře si ho našlo ve velmi intimní chvíli

Tygr ussurijský je (spolu s tygrem indickým) největší a nejmohutnější kočkovitá šelma, samci mohou vážit přes 300 kg
  |   zajímavost

Kusy zakrváceného oblečení a vnitřnosti. To viděla kolegyně ruského dřevorubce, když za ním dorazila do odlehlé vesničky v Chabarovsku, východní oblasti Ruska, která hraničí s Čínou. Našla také kousky toaletního papíru. Nebohý Michail Shabaldin totiž při útoku tygra zrovna vykonával potřebu.

Zvíře muže zřejmě napadlo na toaletě a odvleklo ho do lesa. Na místě se našly jak stopy tygra ussurijského, tak to, co zbylo z dřevorubce, píše web Daily Star. Těchto největších kočkovitých šelem světa žije ve volné přírodě už jen zhruba 700, objevují se v Rusku, Číně a v Severní Korei. S velkou dávkou černého humoru se tak dá říct, že Michail Shabaldin měl vlastně velké štěstí, že na majestátního obra narazil.

Strach ze šelmy

Po dřevorubci nějakou dobu probíhalo pátrání. Ovšem od začátku byla jen velmi malá naděje, že by byl živý. „Tygři jsou zde viděni často,“ řekl jeho kamarád. Dřevorubci prý sice mají konkrétně v této oblasti ze setkání se zvířaty strach, ale žádné zbraně na ochranu nenosí.

Ředitel centra tygrů ussurijských Sergey Aramilev doplnil, že se šelmy vyhýbají lidem. „Dělat závěry o tom, co se pohřešované osobě stalo, je ještě příliš brzy. Na místě je skupina vyšetřovatelů. Tygři se obvykle snaží lidská obydlí obejít, protože se člověka bojí,“ říkal bezprostředně po tragické události. Později však připustil, že tygr opravdu na dřevorubce zaútočil.

Útočí jen výjimečně

Aramilev zároveň přiznal, že zranění nebo hlad mohou i tygra donutit k útoku na "dvounohé tvory". Takové zvíře je pak většinou vypátráno. „Experti následně určí, jaký bude jeho další osud.“

Jisté je, že nejde o žádného domácího mazlíčka. Hmotnost tygra ussurjského dosahuje 100–306  kilogramů, v zajetí se může dostat až na váhu kolem 400 kilo. 

Zdroje: Daily Star, Wikipedia

KAM DÁL: Muž zakopl o třpytivou krtinu a našel neuvěřitelný poklad. Proč si Říman na jeho pozemku ukryl výplatu za dva roky práce?

Klíčová slova: