Na lovu: Kvízová dáma si získala diváky jednoduchým trikem

Lovci se snaží účastníky soutěže připravit o jejich výhru!
Zobrazit fotogalerii (5)
  |   zajímavost

Soutěž Na lovu si diváci velmi oblíbili. Pořad připravuje televize Nova podle britské předlohy. Moderátorem je Ondřej Sokol, natáčí se v ateliérech v Jesenici u Prahy. Scénář připravuje mimo jiné Dominik Landsman, známý autor blogu Deníček moderního fotra. Jeho humor je protkán každou epizodou. Proč je Kvízová dáma nejoblíbenějším lovcem? 

V soutěži se střídá pět lovců. Prvním a nejobávanějším je RNDr. Jiří Martínek, Ph.D., přezdívaný Doktor Vševěd. Pracuje v Historickém ústavu Akademie věd ČR a vyučuje na Přírodovědecké fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Dalším je Mgr. Jakub Kvášovský, zvaný Kalkulátor. Učí matematiku a zeměpis na základní škole ve Vrchlabí. Pana Lišáka představuje Mgr. et Mgr. Václav Slabyhoudek, absolvent Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Nově přibyla od epizody č. 235 Mgr. Viktorie Mertová jako Belladonna. Je zaměstnankyní státní správy a vyučuje na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.

Kvízová dáma je oblíbeným lovcem

Když se Sokol soutěžících ptá, kterého lovce by dnes rádi na židli viděli, často se objevuje jméno Dagmar Jandové. Rodačka z Prahy je vystudovaná meteoroložka, své profesi se ale věnuje jen na poloviční úvazek v Českém hydrometeorologickém ústavu v Praze-Komořanech. Se soutěžními pořady má bohaté zkušenosti. Bystré hlavičky si ji mohou pamatovat ze soutěže Nejslabší, máte padáka, kterou vyhrála, nebo z populárního Riskuj, které léta uváděl Jan Rosák. V České televizi byla také v AZ-kvízu.

Mezi koníčky Kvízové dámy patří tvorba kvízových otázek, přezdívka tak byla takřka jasná. Píše také knihy pro děti, konkrétně učebnice. Napsala například Kouzelné čtení: Kniha Prvouka. Je vdaná, s manželem mají dvě dcery„Občas si s některými lovci voláme po večerech online, každý si připraví pětadvacet otázek a trénujeme rychlost. Případně si zkouším odpovídat u jiných lovců, když se na pořad dívám,“ nechala se Dagmar slyšet v rozhovoru pro Český rozhlas.

Doktora Vševěda se soutěžící bojí

Zpočátku prý ale neměla sebevědomí a zda nabídku na účinkování v pořadu přijme, dlouho zvažovala. „Pořad natáčíme v blocích pět dnů po sobě tak dvakrát do měsíce. Na natáčení se většinou nijak nepřipravuju, přijdu na plac a jede se. O tom, jak se budu víc vzdělávat, spíš sním,“ přiznává. S lovci si ale vzájemně sedli, a dokonce spolu byli na dovolené ve Vídni. 

Nejen, že je Dagmar sympatická dáma, na kterou se soutěžící těší. Občas se jí zkrátka stane, že něco neví, jako každý normální člověk. A to je pro účastníky samozřejmě výhoda! Navíc i pro diváky je to sympatické. Obávaný doktor Vševěd většinou všechny jejich favority doslova rozdrtí!

Zdroj: Český rozhlas, wikipedia.org, TV Nova, zivotopisyonline.cz

KAM DÁL: Začalo období Vodnáře: Co přinese? Těšte se na peníze, lásku i nové nápady.