Obočí vás omladí, nebo vám přidá pár let navíc. Vyhněte se této chybě

Odložením pinzety na několik dnů či týdnů můžete dosáhnout mladistvého vzhledu
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Spousta žen důležitost „správné“ úpravy obočí podceňuje. To je ale obrovská škoda. Obočí totiž může zcela změnit celkový vzhled obličeje. Některé typy úpravy obočí vám mohou ubrat desítky let, ale mohou také tvář opticky pozvednout.

„Ideální obočí“ neexistuje. Úprava obočí, která je vnímána jako „ta nejlepší“, se každým rokem či každé desetiletí mění. Před 50 lety bylo ideálem krásy vysoko posazené, tenké obočí kopírující tvar oblouku. Záleží zkrátka na tom, čeho chcete úpravou svého obočí docílit.

Po přelomu tisíciletí začal trend tenkých obloučků pomalu, ale jistě ustupovat a do popředí se dostalo husté obočí. Tento typ obočí totiž jeho majitelkám propůjčuje mladistvý vzhled.

Odložení pinzety vám tak může ubrat spoustu let.

Husté přírodní obočí

Ideální je podle celé řady vizážistů odložit na několik dní či týdnů pinzetu a nechat obočí přirozeně dorůst.

Nejdříve vám mohou začít dorůstat chloupky jen na některých místech – několik dnů či týdnů může vaše obočí připomínat spíše špatně posekaný trávník. Je důležité, abyste se v tomto období obrnili trpělivostí a překonali tendenci začít chloupky postupně vytrhávat.

Ženy, které si obočí vytrhávaly celé roky nebo dokonce desítky let, se ale mohou setkat s tím, že jim chloupky v obočí zcela přestanou růst. Pokud jste jednou z nich, nepanikařte. Dokonce i tuto situaci lze poměrně jednoduše napravit.

O tom, jak podpořit růst obočí, se dočtete zde.

Nejdříve je nutné ovládnout se a chloupky v obočí nevytrhat. A to dokonce ani ty, které jsou zcela mimo „ideální tvar“ obočí. Poté, co vám obočí doroste, stačí jen si pořídit gel na obočí a všechny chloupky vyčesat směrem nahoru. Tento typ líčení nejen upraví vaše obočí k dokonalosti, ale také lehce pozvedne váš obličej.

Dokonce i ostře ohraničenému výraznému obočí již odzvonilo. Tento způsob každodenní úpravy obočí vám totiž – stejně jako příliš tenké obočí – může přidat několik let navíc. Pokud vaše obočí potřebuje dodat barvu, měli byste vsadit spíše na tenké tužky světlejší barvy a obočí dokreslit jemnými tahy po směru růstu chloupků. Bude tak působit přirozeně a mladistvě.

Optický lifting obličeje

Tvarem obočí dokonce můžete docílit optického pozvednutí celého obličeje. Klasický tvar obočí můžete vyčesat gelem na úpravu obočí směrem nahoru a lehce tak svůj obličej pozvednout.

Pokud ale toužíte po větší změně, lehce vytrhejte chloupky těsně pod vnějším koncem obočí a upravte tak tvar obočí do rovnější linie.

Dosáhnete tak optického liftingu a okamžitého omlazení. Rozhodně to ale s vytrháváním obočí nijak nepřehánějte, jinak způsobíte více škody než užitku.

Zdroj: Marie Claire, Express

KAM DÁL: Psi zlepšují náš celkový zdravotní stav, potvrzuje studie.