Moderátor soutěže Na lovu Ondřej Sokol má druhou tvář, kterou by u něj čekal málokdo

Za své účinkování v pořadu Partička získal Ondřej Sokol dvakrát cenu TýTý
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   osobnost

Tvoje tvář má známý hlas. Partička. Populární soutěž Na lovu. Jen těžko si lze tyto pořady představit bez moderátora Ondřeje Sokola. Svůj „šaškovský“ talent prokazuje neustále. Ovšem málokdo ví, že má i jinou stránku, mnohem serióznější.

Ruku na srdce. Ondřej Sokol, to je hlavně nejzábavnější člen primácké Partičky a moderátor televizní show Tvoje tvář má známý hlas. Už několik let velmi populární postava v českém zábavním průmyslu se však věnuje i „hlubšímu“ uměleckému řemeslu. V Činoherním klubu je totiž režisérem hned několika úspěšných her. Znáte jeho druhou stránku? 

Nečekaný žánr

Kdo by čekal, že autor mnohdy nejpovrchnějších vtípků je držitelem prestižní a respektované divadelní Ceny Alfréda Radoka za talent roku a ceny Thálie za talent do 33 let? To vše za představení Osiřelý západ. Jako noc a den se tedy jeví kariéra Ondřeje Sokola. 

V televizi poťouchlý bavič, který spolupracoval i na vzniku seriálu Tele, tele a několik let hrál v Ordinaci v růžové zahradě, a na druhé straně člověk, který má na svém kontě adaptace a překlady děl Harolda Pintera, Martina McDonagha a Davida Mameta. Celkem zvládl zrežírovat úctyhodných 27 divadelních představení a mnohdy střídal zcela nečekaně žánry. Od hlubokého dramatu ke klasickému divadlu, od muzikálu k lehké komedii. To vše na prknech Činoherního klubu, Studia DVA a Divadla Na Jezerce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Ondřej Sokol (@sokolondrej)

Slavíci se moc nevyvedli

Faktem je, že možná i takto se Ondřej snaží udržovat stále mladý, aby udržel krok se svojí mladou přítelkyní Nikolou. Společně vychovávají tři děti. A i když se občas „trefí“ vedle – například za moderování Zlatých slavíků dostali s Alešem Hámou od mnoha lidí pořádný „kartáč“ – jeho kariéra je v podstatě bez poskvrnky.

KAM DÁL: Novinky ze ZOO: Tvůrci shánějí nové herce, můžete to být i vy. Potkáte se s Haďákem, který se vrací z Amazonie.