Náhrobní kámen odkryl tajný recept na sušenky, který autorka celý život tajila

Epitaf může mít různé podoby, dokonce může mít i formu receptu na sušenky
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Na náhrobních kamenech můžeme vidět celou řadu různých epitafů v podobě básní, citátů – a dokonce i receptů. Jedna mladá žena si z vaření „náhrobních receptů“ udělala koníček. Chodí po hřbitovech a hledá recepty na sušenky a jiné dobroty.

Rosie Grant jednoho dne na hřbitově úplnou náhodou našla recept na takzvané tlačené sušenky.

Na jednom z náhrobních kamenů našla seznam následujících ingrediencí: máslo, cukr, vanilka, vajíčko, mouka, prášek na pečení a sůl. Nakonec ji přemohla zvědavost a rozhodla se recept vyzkoušet. Sušenky byly vynikající.

Svůj počin natočila a sdílela na sociálních sítích, kde se stala celebritou.

Z náhrobků se stala posedlost

Od té doby chodí po hřbitovech ve snaze o nalezení dalších receptů. Ačkoliv by si řada z nás mohla myslet, že recept vytesaný na náhrobním kameni je spíše ojedinělým úkazem, není tomu tak.

Rosie se totiž podařilo najít hned několik dalších a z jejího koníčku se stala posedlost. Nyní už jí recepty z náhrobků posílají i fanoušci. Rosie se tak v kuchyni nezastaví.

Na sociálních sítích se svěřila s tím, proč ji tento specifický druh receptů tak zaujal. Vytesání receptu na náhrobní kámen jí přijde jako skvělý nápad, a to hned z několika důvodů.

Vášnivá kuchařka bere recepty, které se jí podaří objevit na hřitovech, jako dar daného zesnulého světu. Navíc vám takový recept často může onoho muže či ženu přiblížit mnohem lépe než jakákoliv báseň nebo citát.

Ve většině případů totiž jde o pokrm, který daní lidé celý život milovali a s radostí vařili, možná byli dokonce díky svým sušenkám a dortíkům známí po okolí. Podle fanynky „náhrobních receptů“ jde tedy o krásný způsob, jak sdílet vzpomínku na zesnulého se světem.

Tajný recept na sušenky

Díky sociálním sítím měla Rosie dokonce možnost setkat se s rodinou zesnulé ženy, která měla na svém náhrobku recept na tlačené sušenky. Šlo o dezert, který její novou vášeň odstartoval.

Jeho autorka byla údajně svými sušenkami pověstná nejen u všech svých příbuzných, ale také u kolegů v práci. Neustále totiž všechny sušenkami zásobovala. Když se jí ale někdo zeptal na recept, vždycky odpověděla, že ho neprozradí.

Světlo světa nakonec spatřil až v okamžiku, kdy autorka tento svět opustila.

Zdroj: Washington Post, CBS News

KAM DÁL: Kde se vzala voda? V době, kdy se Země zformovala, na ní ještě žádná nebyla.

Klíčová slova: