Žena je přesvědčená, že ji unesli mimozemšťané. Popisuje mandlové oči a šedá těla

Velká část svědků popisuje pohyb létajícího talíře jako velmi tichý, údajně ho také předchází ostré bílé světlo
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Matka ji děsila historkami o tom, jak ji unesly mimozemské bytosti, nebyla ale jediná s touto zkušeností. Žena, která se kvůli své matce do dnešního dne k smrti bojí toho, že na ni na každém rohu číhají ufoni, hledala pochopení na sociálních sítích, ale našla jen další (údajné) oběti.

Už od raného dětství jí matka velmi přesvědčivě vyprávěla o tom, že ji unesli mimozemšťané. Údajně vypadají přesně tak, jak si je představujeme: malá šedá těla, velká hlava a mandlové oči.

Zoufalá žena se na sociálních sítích svěřila s tím, že se její matka nyní snaží o únosu mimozemšťany vyprávět jejímu malému synovi. To je podle ní ale hodně přes čáru, historky o děsivých mimozemšťanech ji totiž prý hluboce poznamenaly, dodnes ji kvůli tomu k smrti děsí i obyčejná tma.

Oběti mimozemských únosů

Reakce, kterých se jí dostalo, ji ale šokovaly. Namísto zděšení a pochopení totiž našla další údajné oběti děsivých ufonů. Zjistila, že její matka není jediná. O tom, že je unesli mimozemšťané, je přesvědčena celá řada lidí. Existuje také nespočet těch, kteří tvrdí, že na vlastní oči viděli létající talíř v akci.

Celkově byly po celém světě hlášeny desetitisíce neidentifikovatelných létajících objektů (UFO). V dnešní době se sice může jednat o speciální typ projekce, eventuálně o nějaký velmi dobře provedený žert, dříve ale nebyly technické možnosti na takové úrovni, aby dokázaly UFO spolehlivě napodobit. Počet nahlášených létajících talířů přesto mezi rokem 1947 a 1969 přesáhl 12 000. Lidé je tehdy hlásili v rámci Projektu Modrá kniha. Šlo o malý tajný tým vzdušných sil, který monitoroval potenciálně mimozemskou činnost a vyhodnocoval, jestli představují, či nepředstavují hrozbu pro národní bezpečnost.

Někteří svědci mimozemských letů tvrdí, že příletu létajícího talíře předcházelo ostré bílé světlo, jako kdyby se ocitli přímo proti jedoucímu autu nebo letícímu letadlu.

Další popisují světlo, které létající disky obklopuje, jako oranžové a červené. Přílety létajících talířů jsou často popisovány jako velmi tiché, na rozdíl od letadla a většiny dalších – nám známých – dopravních prostředků.

Někteří svědci tvrdí, že se některé mimozemské létající talíře ve skutečnosti talířům vůbec nepodobají, podle některých totiž mají tvar trojúhelníku. Jde tedy spíše o takové létající kousky pizzy.

Potřeba smyslu

Existence mimozemských bytostí však – ani přes obrovské množství svědků – dosud není prokázána. Na většinu podobných svědectví je prozatím pohlíženo spíše jako na barvité pohádky.

Studie dokazují, že představy o existenci mimozemšťanů jsou často motivovány potřebou smyslu. Někteří lidé zkrátka věří v mimozemšťany proto, aby cítili, že je život smysluplný. Přesvědčení o tom, že existuje něco „většího“, než jsme my sami, jim s tím pomáhá.

Zdroj: Express, History

KAM DÁL: Bizarní původ svatebních zvyků: Hod kyticí byl pokusem o útěk, šaty dřív nebývaly bílé.