Arašídové máslo: Skvělý pomocník s hubnutím

Arašídové máslo můžete nabírat nakrájeným jablkem, jde o ideální zdravou svačinku
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Arašídové máslo je oblíbenou pochoutkou celé řady lidí, je výborné na toastu s marmeládou, ale i na ovesné kaši. Jen málokdo by ale po této lahůdce sáhnul v okamžiku, kdy se snaží o shození několika přebytečných kil. A přitom je to škoda. Tento typ ořechového másla vám totiž může s hubnutím pomoci.

Většinu lidí na arašídovém másle děsí jeho vysoký obsah tuků, a tím pádem i to, že obsahuje velké množství kalorií. Jedna lžíce arašídového másla má dokonce zhruba 100 kalorií. Kromě počtu kalorií je ale také důležité zaměřit se na složení dané potraviny.

Studie dokazují, že konzumace potravin obsahujících mononenasycené tuky, které obsahuje arašídové máslo, může pomoci nejen se zhubnutím několika přebytečných kil, ale také s prevencí kardiovaskulárních onemocnění.

Důležité je ale podotknout, že těchto účinků můžete dosáhnout pouze v případě, že to s arašídovým máslem nebudete příliš přehánět.

Jak nám arašídové máslo pomáhá s hubnutím?

Výzkumy ukazují, že zakomponování malého množství arašídového másla do jídelníčku pomáhá předejít nadměrné konzumaci kalorií. Tato potravina totiž pomáhá déle si udržet pocit sytosti díky vysokému obsahu tuku a bílkovin.

Konzumace arašídového másla předchází také prudkému nárůstu hladiny cukru v krvi, který může vést k nabírání na hmotnosti. Nestabilní hladina cukru v krvi je spojována s obezitou.

Jak si vybrat to správné arašídové máslo?

Není ale arašídové máslo jako arašídové máslo.

Při výběru tohoto typu másla je nutné ještě před koupí pořádně prozkoumat ingredience, ze kterých bylo vyrobeno. Některé druhy arašídových másel v sobě mají vysoké množství přidaného cukru či tuku. Tím sice jejich výrobci vylepší jejich chuť, s hubnutím vám již ale nepomohou, právě naopak.

Při koupi arašídového másla byste vždy měli hledat takové, které – dle složení uvedeného na obalu – obsahuje pouze arašídy. Nic jiného totiž k výrobě této pochoutky není potřeba. To, jestli si vyberete jeho křupavou či jemnou variantu, je už ale jen a jen na vás, obě vám totiž poslouží stejně.

Zdroj: Healthline, NDTV

KAM DÁL: Náhlé zvracení: Může se jednat o symptom mrtvice.