Zuzana Vejvodová

  |   osobnost

Zuzana Vejvodová je česká divadelní a filmová herečka, která v současné době hraje postavu Kláry Tejkalové v seriálu Jedna rodina. Její největší filmovou rolí je prozatím role Klárky ve snímku Ireny Pavláskové Fotograf z roku 2015. Má syna Jonáše s hercem Pavlem Nečasem.

Herečka Zuzana Vejvodová je dcerou jazzmana, skladatele a kapelníka Josefa Vejvody, je také vnučkou skladatele Jaromíra Vejvody. Narodila se 19. září 1980. S bývalým partnerem, hercem Pavlem Nečasem, má syna Jonáše (2012). Svůj rozchod před médii dlouho tajili. Vyšel najevo až ve chvíli, kdy si Nečas vzal za manželku jinou ženu, režisérku Arianu Rakovou. Vejvodová je rovněž zadaná, jméno svého partnera před veřejností ale tají. 

Už jako desetiletá si zahrála hlavní roli v seriálu Území bílých králů. Od roku 2013 vystupuje v Divadle na Vinohradech. Zahrála si také postavu Libušky v nekonečném seriálu Ulice. Hrála v několika dalších seriálech, pohádkách i inscenacích produkovaných Českou televizí. V roce 2008 byla nominována v anketě TýTý v kategorii Objev roku.

Vybrané články na téma „Zuzana Vejvodová“:

Jedna rodina: Zuzana Vejvodová přiznala, že ji Tomáš Jeřábek před lety miloval

Seriál Jedna rodina: Zuzana Vejvodová čelí v soukromí stejnému osudu jako Klára

Zuzana Vejvodová z Jedné rodiny na klíně Marka Lambory? Ještě blíž má k jedné z hlavních postav ZOO