Na TikToku se objevilo šokující video plačící dívenky, jejíž otec spáchal sebevraždu

Stává se, že jeden z rodičů se přestane o dítě zajímat
  |   zajímavost

Záběry srdceryvně naříkající pětileté dívenky, která se právě dozvěděla o tom, že se její tatínek už nikdy nevrátí domů, protože spáchal sebevraždu, zasáhly muže i ženy na sociální síti natolik, že po jejich shlédnutí nejenže chodí obejmout své dítě, ale také píšou, že holčička ani neví, kolik otců možná zachránila. Další se podivují nad tím, že její blízcí takové video vůbec pustili na internet. 

Silně emotivní video zachycující plačící dívku, která se právě dozvěděla o sebevraždě svého otce, spustilo na sociální síti řetězovou lavinu reakcí. Ve videopříspěvku zhruba pětiletá dívenka zoufale křičí „Ne!“ a ptá se, zda se tatínek opravdu nevrátí domů. Říká, že jí moc chybí a chce, aby ji objal. V komentářích se okamžitě rozjela debata, kde sledující – šokovaní zcela evidentním zármutkem dítěte – přiznávají, že po tomto videu spěchali obejmout své děti. Další děkují tomu, kdo takové video pustil na internet, protože se domnívají, že mohlo zachránit mnoho životů otců nacházejících se v zoufalé situaci.

Nedělejte tohle svým dětem, máte tu být pro ně, píšou lidé

„Chlapi, to nemůžete dělat. Bolest, kterou teď cítíte, je nic oproti tomu, co zažijí vaše děti,“ píše jeden ze sledujících. „Jediný důvod, proč jsem pořád tady, je ten, aby moje dítě odchodem netrpělo,“ přiznává se další. A na otevřená slova došlo i v dalších komentářích. 

„Bolest neodejde, jen ji předáte někomu jinému,“ odrazuje od sebevraždy sledující s nickem T. R. „Když jste táta, máte jen jednu misi – být tady pro své dítě,“ píše Devin. „Nebudu lhát, chlapi. Pláču,“ píše Kaleb. „Těžké je být silný, když jsme sami. I se ženou se někdy cítím osamělý,“ píše další. „Pánové, pokud chcete odejít z tohoto světa, udělejte mi laskavost – nedělejte tohle svým dětem,“ píše Nicholas. 

 

@newtowninked #duet with @. #sadsong #pleaseopenup #talktosomeone ♬ original sound - welcome

V České republice počet sebevražd klesá

I Češi se někdy uchýlí k sebevraždě, která je obvykle únikem z nesnesitelné situace, případně může být důsledkem deprese, bipolární poruchy nebo například těžké závislosti na drogách. Nicméně, podle údajů Českého statistického úřadu má u nás počet sebevražd klesající tendenci. A to navzdory výkyvům a krátkodobým obdobím růstu. Nejnižší počet sebevražd (1 191 osob) byl zaznamenán v roce 2019, podobně nízký byl v letech 2020–2021. Poválečné maximum patří roku 1970, kdy si vzalo život celkem 2 824 osob. Podle statistik je tendence ukončit svůj život výrazně vyšší právě u mužů. 

Údaje také uvádějí, že počet sebevražd mužů byl po celou druhou polovinu 20. století dvojnásobný ve srovnání s ženami. Ve druhé polovině devadesátých let byla převaha dokonce trojnásobná. Nejvyšší počet sebevražd páchali ve 21. století čtyřicátníci a padesátníci. 

Zdroj: ČSÚ, TikTok

KAM DÁL: Rapper Marpo se překvapivě spojil s novým seriálem na Voyo.