Seriál ZOO: 10 důvodů, proč mají Petr Kříž a Viky Janečková toxický vztah

Viky s Petrem to nebudou mít jednoduché ani teď
Zobrazit fotogalerii (8)
  |   zajímavost

V seriálu ZOO se dlouho čekalo, až Petr Kříž konečně pochopí, že jeho životní láskou je chůva Viky, kterou najal jen proto, že nikdo jiný by jeho děti nezvládl. Osud tomu chtěl, že se do sebe zamilovali, počali syna a odjeli budovat soudcovu kariéru do zahraničí. Jenže jejich partnerství čekalo – a ještě čeká – mnoho překážek. Zdá se, že tenhle vztah už dávno není zdravý. Podívali jsme se mu trochu na zoubek.

Viky Janečková se konečně vrací na scénu – a s ní i drama, které je pro ni už zkrátka typické. Petr našel zalíbení ve své asistentce, a tak Viky sbalila malého syna Péťu, nechala zbytek rodiny napospas v zahraničí a už je ve svém starém bytě, kde si líže rány a dělí se o nemilou zkušenost s Filipem, Sid a občas i s babičkou Danuší. Všechno by mělo sice podle slov protagonistky Evy Burešové dopadnout dobře, bude k tomu však ještě trnitá cesta. Co je na vztahu Viky a Petra toxického?

Vztah, který v seriálu ZOO trpěl už od začátku

  1. Vztah Viky a Petra byl založen na lži. Petr si totiž myslel, že randí s Viktoriinou sestrou Alex, ačkoliv dvojče tahle dáma nikdy neměla. Jeho překvapení, když zjistil, že čeká dítě s někým, o kom si myslel, že je mu na hony vzdálený, je dost pochopitelné. 
  2. Nikdy spolu upřímně nerandili, dlouho si lhali, občas proběhlo nějaké to vášnivé splynutí duší – a najednou byl malý Péťa. 
  3. Mimo randění spolu také nikdy nebydleli, ani nic nebudovali. Viky rovnou vyrazila s Petrem do zahraničí, pro které se však nerozhodli společně, soudce tam dostal pracovní nabídku. Viky tedy měla na vybranou: buď může vychovávat dítě sama, nebo bude následovat svého milovaného bez zbytečných otázek. Zvolila druhou možnost. A jak už z odvysílaných dílů víme, šťastná nebyla. 
  4. Petr měl po odhalení Viky pocit, že ho všichni zradili. Lhala mu milovaná hospodyně Ilonka, chůva Viky i jeho matka Danuše. Cítil se podvedený a obelhaný, rozhodně neměl radost, že bude otcem. A taková první reakce muže na těhotenství ženy, ta zkrátka v budoucí mamince zůstane napořád.
  5. Viky ho měla od začátku za nastrojeného panáka, který má jen peníze a rozmazlené děti. Ačkoliv přiznáváme, že je možné změnit názor na člověka, který se vám zpočátku zas tolik nelíbí.
  6. Když se soudce Kříž snaží Viky vysvětlit, jak to s jeho nevěrou a asistentkou bylo, nedá mu příležitost – jako už tolikrát. Totéž se mnohokrát opakovalo s Markétou. Viky má zkrátka vždy tendenci přijít s vlastní pravdou, kterou si nenechá od nikoho vymluvit. 
  7. Petr je pohodlný a Viky potřebuje drama. Už s Markétou mu vyhovovalo, že má svůj klid. 
  8. A pak je tu Mařenka, Viktoriin kamarád, který ji už mnoho let tajně miluje. Mařenka své kamarádce štěstí přeje, byť by měla být s jiným mužem. A je to právě on, komu se Viky svěřuje se všemi svými problémy. Neměl by pro ni ale nejbližším člověkem, se kterým chce sdílet strasti i radosti, být spíše její partner?
  9. Viky si stihla vybudovat hlubší vztah se svou novou tchyní než se svým partnerem. A který muž by chtěl, aby jeho milá kula pikle s jeho matkou, které má čas od času plné zuby?
  10. Snaživá chůva před Petrem těhotenství skrývala dlouhé týdny. Za tu dobu přesvědčila sama sebe, že bude matkou samoživitelkou, která k životu chlapa nepotřebuje. Tak se ostatně chovala vždy. Byla velkou sólistkou, a dost pravděpodobně jí bude i nadále.

Viky s Petrem budou mít zkrátka co dělat, aby všechnu tu paseku uklidili. Nepochybně bude právě jejich malý syn tím pojítkem, které jim dá vůli všechno zvládnout. Proč ale v ZOO nemůže být alespoň jeden vztah v pořádku, aby se na něj dalo koukat? Však ani romantiky mezi chůvou a soudcem jsme si neužili. Sotva se poprvé oficiálně políbili, už bylo pohádky konec a obě postavy na několik měsíců zmizely... 

Zdroj: Instagram, seriál ZOO

KAM DÁL: Druhá řada Kukaček je nastavovaná kaše. Nebyli jsme nadšení, že se točí, říká Barešová.