Místa v Česku, kde vydrží jen ti nejstatečnější: Hřbitov bláznů, strašidelný les a Býčí skála

Bohnický hřbitov bláznů je údajně místem s nejnegativnější energií v Česku
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Lovci paranormálních jevů mají jasno. I v České republice najdeme mnoho míst, která svojí atmosférou děsí a mrazí. Někdy se jejich pověst pohybuje na hraně spekulace, ale ověřit si dohady můžete vlastně na vlastní kůži. Musí být však doslova hroší.

Nevysvětlitelné zvuky, podivné nezřetelné pohyby a samozřejmě děsivé příběhy. Nejděsivější místa v Česku logicky budí respekt. V čase moderních technologií se na podobné lokace jezdí dívat i lovci paranormálních jevů, aby potvrdili, nebo naopak vyvrátili, jestli se jedná o výmysl, nebo děsivou pravdu. O jakých strašidelných oblastech je řeč?

Hřbitov bláznů

Areál bohnické psychiatrické léčebny je sám o sobě místem, které v člověku nevyvolává zrovna dvakrát příjemné pocity. Je to však jen slabý čajíček ve srovnání s hřbitovem, který se nachází přibližně deset minut chůze právě od zmíněného střediska.

Hřbitov byl dokončen v roce 1909 jako součást Psychiatrické léčebny v Bohnicích. Každý rok se zde pohřbívalo přibližně 80 % pacientů právě z Bohnic, ale abychom ulehčili děsivému kontextu místa, jednalo se také o sestry, lékaře, úředníky a dělníky. V roce 1951 se zde pohřbívat přestalo. Děsivou dominantou je dodnes rozpadlá kaple s márnicí. V minulosti se zde prováděly satanistické rituály. Ať už jste sebeotrlejší, zdejší atmosféra na vás zanechá stopy neklidu.

Minimální počet dochovaných náhrobků tomu nepřidá. Velmi zajímavá tak může být noční návštěva tohoto rozsáhlého hřbitova. Vezměte si tedy baterku a do kapes přibalte pořádnou dávku odvahy. Možná někteří z vás zjistí, že to tak hrozné nebude.

Branišovský les

Les, který se rozkládá mezi českobudějovickým sídlištěm Máj, čtvrtí Zavadilka a obcemi Branišov, Mokré a Třebín, je opředen legendami křížem krážem. Stalo se zde velké množství tragických sebevražd a traduje se řada příběhů, které zmiňují paranormální jevy.

Řeč je konkrétně o stromu oběšenců, na kterém se v roce 1927 oběsil pár mladých milenců a později byla na stejném stromě nalezena oběšená ještě jedna žena. Jeden z místních obyvatel se rozhodl onu větev useknout a spálit. Velmi brzy poté se mu stal úraz, při kterém mu ruka ochrnula.

Dodnes si lidé stěžují, že v místech, kde strom stával, slyší hlasy, které je nabádají k sebevraždě. Další příběhy se točí kolem zastřelené vojenské posádky. Údajně se jeden z vojáků začal v cosi proměňovat a ostatní vojáky donutil strach z hrozivé bytosti vycházející z lesa střílet. V ten večer na místě zemřeli tři vojáci a jeden podlehl svým zraněním.

Také se spekuluje, že v lese havarovalo UFO. Údajně byl zaznamenaný pád obrovské zářící koule a oblast byla uzavřena speciálními jednotkami. Nejproslulejší je však tzv. Černý muž, kterému se říká také Pán lesa nebo Černý rytíř. Několikrát byl údajně v lese zaznamenán vysoký muž s širokým černým kloboukem a dlouhým černým pláštěm, jehož nohy se prý nedotýkají země. Bytost se údajně velmi rychle pohybuje. Když se Černý muž zjeví, klesne teplota a změní se vzduch.

Záhadná skála

Celá řada bájí a legend se váže k Býčí skále (nacházející se ve střední části CHKO Moravský kras, severně od města Brna, v Křtinském údolí mezi městem Adamov a městysem Křtiny). Citlivější lidé popisují mrazivou atmosféru místa a někteří hovoří o tom, že tam dokonce straší. Skála údajně sloužila jako pohanský chrám a dodnes je prý slyšet zpěv písní. Lidové legendy vyprávějí několik příběhů, které je nutné brát s nadhledem. Ale co když je na nich něco pravdy?

Jedna z nich popisuje, jak se zde kdysi jedno početné procesí ztratilo. Od té doby je v jeskyni občas slyšet pláč a řev a je vidět plápolající světlo od ohně. Rozlehlá jeskyně této depresivní a strašidelné atmosféře nahrává i díky opravdovým archeologickým nálezům. Fakt, že se v tomto místě dělo mnoho strašného, je v Býčí skále zcela jistě cítit. Mnoho lidí zde našlo svůj konec. 

Zdroje: redakce, kudyznudy.cz, rozhlas.cz, denik.cz

KAM DÁL: Děsivé stvoření se žhnoucím zrakem, tvrdil očitý svědek: El Chupacabra fascinuje. Legenda, nebo reálný tvor?