Tom Hanks má problémy se srdcem a cukrovku. Přiznal, kdy se bál o život

Tom Hanks pociťoval během koronaviru nesnesitelné bolesti a silně se třásl
  |   zajímavost

Legendární Tom Hanks, kterého všichni známe z oblíbeného filmu Forrest Gump, má vážné zdravotní problémy. Herec trpí chronickou chorobou, má problémy se srdcem. O své zdraví se nikdy nestrachoval, ale vše se změnilo, když se jeho zdravotní stav zhoršil téměř ze dne na den.

Tom Hanks se proslavil zejména v dnes již kultovním filmu Forrest Gump. Dalšími jeho nezapomenutelnými rolemi byly mimo jiné i ty v Trosečníkovi, Zelené míli nebo ve filmu Zachraňte vojína Ryana.

Za své neuvěřitelné herecké výkony získal hned několik prestižních cen, mimo jiné je držitelem dvou oskarů a také je jedním z nejlépe placených herců vůbec.

Je ale také důkazem toho, že nemoci mezi lidmi nedělají rozdíly. Slavný herec trpí cukrovkou druhého typu, kterou se mu již několik let daří držet pod kontrolou pomocí neustálých dávek inzulínu, a také má vážné problémy se srdcem.

Herec dokonce prošel koronavirem hned v prvním roce pandemie. Hanks patří z hlediska nákazy tímto typem viru mezi rizikové pacienty. Při nákaze mu totiž přížilo hned několik faktorů, mezi které patří jeho vysoký věk, ale i chronická nemoc.

Jeho symptomy byly velmi vážné, jak přiznal v rozhovoru pro The Guardian: „Pociťoval jsem naprosto nesnesitelnou bolest po celém těle. Nemohl jsem se na nic soustředit déle než 12 minut.“

„Když jsem byl v nemocnici, tak jsem se zeptal, jestli jsem v ohrožení. Je mi přes 60, trpím cukrovkou a mám stent v srdci. Řekli mi, že dokud moje teplota nevzroste na vyšší hodnoty nebo se moje plíce nenaplní něčím, co vypadá jako pneumonie, tak se nemám čeho bát,“ pokračoval herec.

Herec dodal, že není typem člověka, který by se každý den bál, jestli se dožije večera. Jeho obavy tedy naznačují, jak vážný musel být jeho stav. Hercův odvážný přístup ke zdravotním problémům se ale vzápětí změnil.

Magazín Today totiž poté informoval o tom, že měl herec v době nákazy strach o život. „Ztratil jsem čich, měl jsem zažívací problémy a třásl jsem se. Měl jsem strach,“ dodal herec.

Zdroj: The Guardian, Today, Express

KAM DÁL: Žena, která nestárne. Influencerka sdílela jednoduché cviky pro mladistvý vzhled.

Klíčová slova: