Byl to okamžik

 

Zdiby - Když se v úterý 5. srpna po poledni skupina pracovníků údržby silnic ujala své práce, netušila, jak otřesné odpoledne to bude.

Řidič kamionu, který se po dálnici D8 vydal směrem z ...

Zdiby - Když se v úterý 5. srpna po poledni skupina pracovníků údržby silnic ujala své práce, netušila, jak otřesné odpoledne to bude.

Řidič kamionu, který se po dálnici D8 vydal směrem z Prahy na Teplice, hned na prvním kilometru, mezi obcemi Zdiby a Klíčany, narazil do dopravního značení a následně i do odstavené dodávky údržby. Jeden z pracovníků nehodu odnesl těžkým zraněním a musel být transportován do nemocnice vrtulníkem.Nehoda se stala krátce před 14. hodinou v místě zúžení do levého jízdního pruhu. Řidič nákladního vozidla, které jelo v pravém jízdním pruhu, nerespektoval dopravní značení a nezařadil se včas. Z tohoto důvodu došlo k nárazu do světelných šipek a do odstavené dodávky, poblíž které v ten okamžik pracovalo několik mužů na údržbě silnice. Jednoho z nich náraz odmrštil mimo vozovku a těžce zranil. „Opravovali jsme silnici, byla to hrozná rána. Já byl naštěstí na druhé straně, ale kamarád přišel o nohu,“ popisoval střet jeden ze silničářů. Na místo okamžitě vyjela posádka zdibské rychlé zdravotnické pomoci, lékař ve vozidle rendezvous z Kralup nad Vltavou a také vrtulník pražské letecké záchranné služby. Díky rychlému zásahu lékařů se podařilo zraněnému zajistit životní funkce a připojit muže na umělou plicní ventilaci. Poté byl letecky transportován do vinohradské nemocnice v Praze.

Foto popis| Rutinní údržba dálnice se v okamžiku změnila v drama, ve kterém šlo o životFoto autor| Foto: Veřejný zdroj

Regionální mutace| Náš region - sever