Megalomanská svatba na Čapím hnízdě: Takhle to vypadalo na veselce miliardáře Babiše

Zobrazit fotogalerii (27)
 

Ukázka bohatství, moci a do jisté míry i naprosté arogance směrem k obyčejné veřejnosti. Andrej Babiš a Monika Babišová se vzali po třiadvaceti letech. Že zrovna teď není náhoda. Předvolební kampaň je v plném proudu a takováto událost se parádně hodí do precizně promyšleného PR.

Čapí hnízdo takovou slávu ještě nezažilo. Jasně, když se o farmu sem tam zajímají úředníci v kauze podivného financování a zvláštních dotací, je tam občas také rušno. Ale zdaleka ne tolik jako během v podstatě dokonalé veselky. Nechybělo nic, co si každá malá holčička vysní i v těch nejodvážnějších snech. 

Nevěsta oblékla krásné šaty od zahraniční návrhářky, pár si vyměnil briliantové prstýnky. Všemu předcházely několikadenní přípravy, během kterých se nepodcenilo absolutně nic. Konec se pak odehrál ve znamení ohňostrojů a novomanželé se už jistě těšili na svatební cestu na Bora Bora za zvuků minikoncertu čemukoli se přizpůsobivšímu zpěváka Michala Davida. Otázkou ale je, co bude dál.

Další střet zájmů?

Přestože Babiš má sice vše skvěle promyšlené, ale možná mu lehce nedošlo, že Monika patří do tříčlenné rady dohlížející na správce svěřenských fondů, kam exministr financí musel převést své firmy kvůli zákonu o střetu zájmů. Logická otázka tak zní, nebude to teď také střet zájmů, když už jsou Andrej a Monika manželé?

A ještě jedna pachuť se nad krásnou prosluněnou svatbou vznáší. Proč ji, proboha, dělá Babiš zrovna na Čapím hnízdě, které se propírá nejen u nás, ale je součástí vyšetřování na půdě Evropské unie? Je to zřejmě jen další ukázka, jak moc si je lídr hnutí ANO jistý sám sebou. Nebo možná gesto, aby si to mysleli ostatní. Buď jak buď, vyšlo mu to náramně.