Hnutí SPD hájí v prvé řadě zájmy České republiky a českých občanů!

Tomio Okamura patří k nejpopulárnějším politikům u nás
Zobrazit fotogalerii (3)
  |  Komerční sdělení

Ministr průmyslu Jiří Havlíček z ČSSD podepsal memorandum o těžbě lithia s firmou European Metals Holding Limited. Jde o firmu se sídlem v Austrálii vlastněnou patrně kapitálem z USA. Placený PR text 

Do cizích rukou se tak dostalo národní bohatství v hodnotě tisíců miliard a ministr Havlíček to udělal dva týdny před volbami. Jde o krádež a skandál století. A neprotestuje ani Andrej Babiš za hnutí ANO, ani další politické strany.

Tomio Okamura
- lídr SPD ve Středočeském kraji
- podniká především v cestovním ruchu, obchodu, průvodcovské činnosti a překladatelství
- od října 2013 je poslancem
- zvolením mu zanikl mandát senátora, který vykonával jako nezávislý od října 2012

Naše hnutí SPD dlouhodobě požaduje, aby těžba lithia byla prováděna státní firmou a zůstala pod kontrolou státu. Pokud SPD uspěje ve volbách, tak odstoupíme od memoranda v plném rozsahu. A prosím vás o maximální podporu ve volbách, abychom měli co největší vládní potenciál.

Musí být pod kontrolou státu

Říkáme jasně a na rovinu - není jediný důvod, aby státní podnik svoji těžební lokalitu pronajímal cizí či jiné společnosti. Pokud je těžba zisková, tak by tento zisk měl realizovat stát. Strategické suroviny, ale také další strategická odvětví, jako je distribuce energie, voda, vodovody a kanalizace či telekomunikační síť musí být pod kontrolou a v majetku státu.

Stát jednak musí tyto přirozené monopoly chránit, protože v případě bezpečnostní krize jsou voda, energie nebo telekomunikace přímo rozhodující o přežití a také výtěžek z těchto přirozených státních monopolů nepatří do rukou cizím firmám, ale měli by z něj mít užitek čeští občané. V prvé řadě by měl být zdrojem pro financování důstojných důchodů, dostupného zdravotnictví pro všechny občany a podpory pro pracující rodiny s dětmi.

Radek Rozvoral
- kandidát SPD ve Středočeském kraji
- od roku 2014 je místostarostou obce Všechlapy
- V roce 1996 spoluzaložil obchodní společnosti PLAST spol. s r. o.
- je celoživotním optimistou a vlastencem prosazujícím svobodu a přímou demokracii

Podívejte se na petici

Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) proto vyhlašuje "Petici občanů České republiky proti předání zisku z těžby lithia do zahraničí". A o co v ní jde? "Občané České republiky žádají Parlament České republiky o přijetí zákona, který zajistí těžbu a zpracování zásob lithia v České republice státní organizací, která bude svůj zisk plně odvádět do státního rozpočtu České republiky. Do přijetí zákona žádáme vládu České republiky, aby nečinila žádná nevratná rozhodnutí v této věci a odvolala platnost memoranda podepsaného ministrem Havlíčkem."

Petici si můžete stáhnout ZDE.

 

-Tomio Okamura-

Klíčová slova:
SPD