Koho podporují slavní: Které známé tváře volí Zemana a kdo je pro Drahoše?

Koho preferuje Dana Morávková?
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Kdo? Miloš Zeman nebo Jiří Drahoš? Národ je rozdělen na dvě půlky, mnohdy se zdá, že dost znesvářené. Bývalí kamarádi si nemohou přijít na jméno jen kvůli tomu, že se liší v názoru na novou hlavu státu. Kdo se na Hrad nakonec nastěhuje? Co si o tom myslí známé tváře a do jaké míry se jimi necháte ovlivnit?

Před každou podobnou volbou všude na světě své názory veřejnosti pravidelně sdělují celebrity, sportovci, spisovatelé a další osobnosti veřejného života. Zdaleka nejde jen o prezidentský souboj. V České republice se však možná letos více než kdykoli předtím sleduje, kdo za kým stojí. Jestli si oblíbený herec z Ordinace v růžové zahradě vybral Drahoše, je pro voliče stávajícího prezidenta pomalu vlastizrádce. Totéž samozřejmě platí naopak.

Debata prezidentských kandidátů na Primě byla plná vulgarit, nepravd a útoků ze strany fanatických příznivců Miloše Zemana. Čtěte ZDE.

Celebrity jsou pod dohledem i proto, že Miloš Zeman se už několikrát nechal unést a prohlásil, že ho podporuje ten či onen a nakonec se to ukázalo jako pouhá osobní domněnka. Například Karel Gott jasně řekl, že Zemana konkrétně nepodpořil přesto, že to prezident oznámil v přímém televizním přenosu. Splést se může každý, nevyčítejme mu to. 

Kdo to tedy řekl "na plnou hubu"? Kdo se nebál vyjádřit názor, i když riskuje, že ho část národa s odlišným názorem odsoudí? Je patrné, že mnohem více příznivců z řad umělců a sportovců má zatím Jiří Drahoš.

Podporují Miloše Zemana

Michal David je oblíbeným hlavně mezi dětmi a částí mládeže, přesto jsou jeho postoje všeobecně známé. Kromě Zemana podporuje i Andreje Babiše.
Daniel Hůlka byl i součástí Zemanova štábu, resp. jedním z hostí po prvním kole prezidentské volby.
František Ringo Čech je možná největším podporovatelem současné hlavy státu mezi umělci. Když Zeman vedl ČSSD, byl dokonce poslancem za tuto stranu.
Zdeněk Troška se na adresu Miloše Zemana pochvalně vyjádřil už mnohokrát. Režisér, jehož sláva v posledních letech upadá, je jeho velkým fanouškem.
Ivo Knoflíček se k politice příliš nevyjadřuje. Bývalý fotbalový reprezentant a útočník Slavie však dal tentokrát jasně najevo, komu patří jeho hlas.
Ivan Vyskočil, který se v poslední době objevuje v nekonečném seriálu Ulice, si Zemana váží a přeje si, aby pokračoval v práci na Hradě.
Jaromír Jágr tvrdí, že Zeman je jeho neoblíbenějším politikem. Těžko říct, jak se toto poslouchá Andreji Babišovi, který se s ním rád ukazuje.
Helena Vondráčková se nijak netají podporou Miloše Zemana. Podle ní jde o moudrého člověka, zároveň je podle ní Andrej Babiš velmi schopným.
Jan Kůrka by si přál, aby současný prezident pokračoval podle něj v dobré práci. Sportovní střelec a bývalý olympijský vítěz si myslí, že i Zeman může za náš ekonomický růst.

Podporují Jiřího Drahoše

Aňa Geislerová je velkou fanynkou tohoto kandidáta. Svědčí o tom i jeho facebookový profil, na kterém to kvůli svým názorům také pěkně "slízne".
Monika Absolonová se také vyznala na Facebooku, koho preferuje. Stejně jako řada jejích kolegů si na Hradě přeje změnu.
Kateřina Emmons získala tři olympijské medaile na hrách v Pekingu a uvědomuje si, že současná hlava státu není tím pravým ořechovým.
Fero Fenič možná jednou natočí film o prezidentských kandidátech. Teď je však jasně "naladěný" na změnu, a proto si přeje za prezidenta právě Drahoše.
Jan Hrušínský je jedním z lidí, kteří jsou na straně Drahoše od samého začátku. Své preference tak logicky nebude měnit ani pro druhé kolo. 
Milan Šteindler byl během vyhlašování výsledků prvního kola ve štábu pana Drahoše. Na facebookovém profilu nenechává nikoho na pochybách, koho volí.
Tomáš Hanák prohlásil, že by si přál, aby "v každé třídě, na všech školách, všem žákům a budoucím generacím visel v rámečku slušný člověk". Vyjádřil podporu Drahošovi.
Eva Holubová několikrát v minulosti řekla, že si Zemana jako prezidenta vůbec neváží. Komu tedy dá hlas ve druhém kole, je jasné.
Dana Morávková se také nechala slyšet, že bude ve druhém kole volit Jiřího Drahoše. Je pro ni zárukou slušnosti, cti a inteligence.
David Limberský na Drahošovi obdivuje jeho vyjadřování a reprezentativní chování. Obránce Plzně ví, o čem mluví, sám je proslulý několika nepěknými aférkami.
Ilona Svobodová se rozhodovala podle toho, kdo dokáže porazit současnou hlavu státu. "Budu volit rozumného a reálného kandidáta, který může Miloše Zemana porazit," tvrdila herečka z Ulice.
Jan Rosák před prvním kolem se rozhodl pro Drahoše, protože podle něj působí nejserióznějším dojmem. Zemanovo jméno moderátor prý ani nemůže vyslovit.
Petr Janda je velkým příznivcem Jiřího Drahoše. Rocker a lídr skupiny Olympic se také objevil v jeho štábu po prvním kole. 
Jan Čenský jde volit také bývalého předsedu Akademie věd České republiky. Rozhodlo pro něj jeho vzdělání, chování a inteligence.
Zuzana Hejnová si dobře uvědomuje, že to nejdůležitější má Drahoš teprve před sebou. Ve velkém finále mu prý atletka moc fandí.
Leona Machálková v prvním kole dala svůj hlas Marku Hilšerovi Se stejnou samozřejmostí teď prý půjde volit Jiřího Drahoše.
Janek Ledecký se přiznal, že se bál, aby Miloš Zeman nevyhrál hned v první kole. To se nestalo, a tak může jít v kole druhém podpořit jeho vyzyvatele.