Vyhrožoval Zemanovi smrtí. Podle Langa z ODS je to druhý Hitler a je třeba ho podřezat

Tohle si napsal Martin Lang na svůj Facebook
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Občanská demokratická strana v Jesenici u Prahy bude v úterý jednat o dalším setrvání jesenického radního Martina Langa ve straně. Důvodem jsou jeho nenávistné výroky o prezidentu Miloši Zemanovi. Předseda jesenické ODS Lang na Facebooku vyhrožoval Zemanovi smrtí. Napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho "podřezat jako svini". 

/RADNÍ "ZABIJÁK"/ Nenávistný výrok již odsoudili předseda ODS Petr Fiala a další straničtí funkcionáři, případem se zabývá policie. Podle místopředsedy jesenické ODS Martina Kuruce se od Langova vyjádření distancuje i místní sdružení. "Je to soukromý výrok pana Langa, se kterým my zásadně nesouhlasíme. Na zítřek (na úterý) je svolaná rada místního sdružení a budeme řešit budoucnost pana Langa v Jesenici a jeho setrvání ve straně a tak dále," uvedl Kuruc.

Je to naprosto nepřijatelné

Langovo jednání odsoudil i předseda krajské ODS Jan Skopeček. "Je to naprosto neakceptovatelné, nepřijatelné vyjádření, které je v rozporu s hodnotami ODS, ale i v rozporu s normální lidskou slušností a kulturností." Podle jeho informací se má případem zabývat i oblastní rada ODS. Výsledek jednání místních orgánů Skopeček nechtěl předjímat. Pokud by s ním nebyl spokojen, svolal by k záležitosti jednání regionální rady ODS. 

Mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa dnes řekl, že případ byl postoupen pražské policii. "Mohu potvrdit, že se případem zabýváme a momentálně jej prošetřujeme pro podezření z trestného činu vyhrožování násilím proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci," napsal Deníku N mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Klíčová slova:
ODS