Jste single a máte kočku? Jde to s vámi z kopce

Nemáte koček příliš mnoho? Přiznejte si to
 

Kočičky jsou roztomilá stvoření, která vám nahrazují samotu, teplo a pohlazení? Dejte si pozor, aby to tak nezůstalo navěky. Kočky mohou potenciální partnery odradit.

Kdo byl někdy single, určitě ví, jak je to těžké. Ne pořád, ale někdy přijde ta chvíle, kdy chybí pomazlení, pohlazení a kontakt s druhou osobou vůbec. Kamarády hladit nemůžete, pokud tedy nejsou jinak orientovaní nebo úplně namol. Takže možností moc nezbývá. Singles by to nikdy nepřiznali, ale právě z tohoto důvodu si pořizují kočky.

 

Kočky jsou vlastně docela nevděčné. Až na pár výjimek je jim jedno, kdo jim dá papání, takže nejsou tak věrné jako psi. Mají ale jednu obrovskou výhodu. Jsou roztomilé, chlupaté a vejdou se do postele. Což pejsek taky, ale pak už se tam nevejdete vy. Přiznejme si, že kočička je o něco čistotnější než pejsek. Pokud se zrovna nepozvrací. Ale i zvracení je důsledek toho, že si pečlivě čistí chlupy, které pak vyzvrací. I tak to musí někdo čistit.

 

Kočky jsou natolik majestátná zvířata, že vznikla na Facebooku stránka “bydlím u své kočky”. Obecně řečeno jsou tahle zvířátka majetnická a mají svého páníčka či paničku obmotanou kolem prstu. Ale nejsou právě kočky důvodem, proč pak lidé zůstávají dlouhodobě sami? Zeptala jsem se single lidí s kočkami, jak jim kočky pomáhají se samotou a zda si nemyslí, že by mohly kočky potenciálním partnerům vadit, např. z důvodu nepořádku.

 

Souboj. Kočka kontra partner

  • “Kočky patří do rodiny. A udržují kontakt s mojí ex, když zrovna potřebuju někoho na hlídání. Partnerku mi nenahradí v ničem, ale nutí mě aspoň uklízet. Hlavně když se pozvrací na koberec,” směje se Lubor. “Pak si užívám chlupy, které jsou úplně všude. A partnerky? Většinou jim to vadí, ale když ty dvě roztomilé kuličky uvidí, hned je zbožňují a nejvíc je štve, že se nenechá pohladit tlusťoška Lily.”

 

  • Zeptala jsem se i svého facebookového kamaráda Lukáše, který si kočičku pořídil asi před půl rokem. Napřed byl z kočičky nadšený, potom mu začalo vadit, že jí rostou dlouhé chlupy. Nakonec se do kočky ale zamiloval, protože mu pomáhá nahrazovat samotu. “Mám komu říkat “ty zvíře” a mám se s kým pomazlit,” říká Lukáš.

 

"Dáš si taky plátek šunky?“ „Ale jo, dám.“ Alena odešla do kuchyně, zasmála se a prohodila větu: „Tak máš smůlu, miláčci nám všechno snědli.“ Oni si ti hajzlíci smradlaví uměli i sami vybalovat jídlo. Odkráčeli jsme do prvního patra do ložnice, tam prý kočky nesmějí. Ale pak je mi dodnes záhadou, proč jsem měl ráno kočičí chlupy všude. I v nose." Čtěte celé.

I moje zkušenost je podobná. Chlupy na oblečení zvenku, zevnitř, chlupy na spodním prádle - rovněž z obou stran. Vyprat? Můžete si vybrat, jestli začnete odchlupovat před praním nebo po něm. Jít ven? Rezervujte si 20 minut na odchlupení. Připravit si jídlo? Napřed uklidit a odchlupit kuchyňskou linku. Singles, zamyslete se, zda jsou kočky to pravé ořechové nejen pro vás, ale i pro potenciální partnery!

 

Tip pro vás: Jestli se chcete pomazlit, nepořizujte si kočku. Zajděte na kávu do Kočkafé, kde pobíhají kočičky volně a můžete si je u kávy pohladit. Pokud přece jenom trváte na pořízení kočky, zajděte si vybrat na Umisťovací výstavu opuštěných koček již tuto sobotu 23. dubna. Dejte domov opuštěným kočičkám. Ale děláte to na vlastní nebezpečí. My jsme vás varovali.