Jak si najít opravdové přátele?

Přátelé vás podrží ve chvílích, kdy si nemáte s kým popovídat
 

Život bez přátel může být omezující a když nemáte partnera, platí to nadvakrát. Osamocenost se tím ještě prohlubuje. Jak si najít kamarády, se kterými se budete cítit báječně?

Když jste single, přátele kolem sebe mít potřebujete. Jinak je život osamoceného člověka bez partnera docela na hlavu. Rodina je jistě důležitou součástí vašeho života, nicméně pobavíte se stejně nejlépe s přáteli či partnerem.

Už nechcete být sami? ČtiDoma.cz spouští novou seznamku. Vyzkoušejte to na vlastní kůži. U nás je seznamování příjemným zážitkem. Najděte si u nás partnera či přátele.

 

Buďte více mezi lidmi

Doma mezi čtyřmi stěnami většinou moc lidí nepotkáte. Musíte vyrazit do společnosti. Je vlastně jedno, jestli zajdete na skleničku s kamarádem, kterého jste dlouho neviděli, anebo s kamarády, kteří bydlí v jiném městě. Snažte se zase navazovat kontakt s lidmi a uvidíte, jak se váš vztah za tu dobu proměnil. Ale když už vaše přátelství není, co bývalo, zkoušejte si nacházet nové známé a kamarády. Je to cesta na dlouhou trať, ovšem být mezi lidmi je základ.

 

Choďte do zájmového kroužku či skupiny

Nejvíce stmelují společné zájmy. Takže nechoďte jenom do hospod - i když může být pití také společným zájmem, ale vyražte za společným koníčkem. Nemusíte nutně lákat kamarády do fitka, když oni chodit nechtějí. Jednoduše běžte sami a najděte si kamarády v místě, kam zrovna jdete. Fitko, kulečník, bowling, keramika, ruční práce, zpěv, hudební skupina, divadelní kroužek. Možností, co můžete dělat, je tolik. A všude poznáte někoho, kdo si tam také přišel najít kamarády.

 

Začněte s týmovým sportem

Pokud si potrpíte na sport a při tom vašem se neseznamujete, ještě je tady možnost začít s týmovým sportem. Má tu výhodu, že ho sami opravdu provozovat nemůžete, stejně tak vaši spoluhráči. A dříve nebo později se seznámíte. Tým musí vždy spolupracovat.

 

Staňte se dobrovolníkem

Když už nic nepomáhá a nechcete nutně hledat kamarády při společném koníčku, ale přesto byste si rádi občas s někým popovídali, tak se můžete stát dobrovolníkem a pomáhat ostatním lidem. Je jedno, jestli budete pomáhat v domově důchodců starším lidem, nebo vyjedete pomáhat třeba dětem do děcáku. Dostanete se při tom do kontaktu se spoustou milých lidí, kteří chtějí také pomáhat, a budete mít společnou řeč.

 

Sami navrhněte setkání

Když už si kamarády nebo známé najdete, je potřeba kontakt s nimi udržovat a pěstovat. Buďte aktivní a sami je pozvěte na kávu či do kina. Že společně chodíte hrát např. ping pong, ještě neznamená, že byste nemohli přátelství dál rozvíjet a navázat bližší kontakt. Když se vám to neosvědčí, pořád spolu ještě máte něco společného, což je fajn.

 

Buďte důvěryhodným přítelem

Měli byste být kamarádovi oporou a vždy ho podporovat, nebýt proti němu. Aby poznal, že se může spolehnout na vaše milá slova a nechcete mu ublížit. Samozřejmě mu můžete říct upřímně svůj názor, ale nemělo by ho to zranit. Buďte k přátelům citliví a ohleduplní. Možná si na vás vzpomenou, když budete mít vy těžkou chvíli. A to dělá přátelství přátelstvím.