Vyčenichejte si nového partnera. Je tu Smell Dating

I proto, že se nedá nemoc nikdy úplně vyléčit, potřebují lidé s roztroušenou sklerózou doživotní léčbu a péči
 

Zapomeňte na seznamky typu eDarling, Lide.cz nebo Štěstí. Teď si můžete svou lásku doslova vyčenichat. Smell Dating vám najde partnera, jehož triko vám nejlépe voní. 

Pokud jste o Smell Datingu nikdy neslyšeli, pravděpodobně si kladete otázku, co je to za nápad. Jde o to, že všechny seznamky fungují na bázi fotografie, několika informací na profilu a vzájemného psaní. Nejsou tedy příliš osobní.

 

To chce seznamování na bázi Smell Dating odbourat. Teď dostanete namísto fotky několik nošených triček potenciálního partnera nebo partnerky a podle čichu se rozhodnete, jestli si s druhým vyměnit kontakt, či nikoli. Jde tedy o seznamku založenou na feromonech, které vás údajně při výběru partnera velmi ovlivňují.

 

Jak na to?

Napřed vám Smell Dating pošle tričko, které musíte 3 dny nosit, ať už v noci, nebo přes den a nesmíte použít deodorant. Tričko pak pošlete zpátky. Pracovníci triko rozstříhají na jednotlivé kousky a poté rozešlou klientům, tedy vašim potenciálním partnerům, vždy deset vzorků.

 

 

Když se s protějškem shodnete na tom, že si vzájemně voníte, společnost Smell Dating vám pošle kontaktní údaje. Rozhodujete se však pouze na základě čichu, žádné další informace jako věk, pohlavní ani sexuální orientace nejsou známy. Nikdy tedy nevíte, kdo vám bude vonět, takže i případná osobní schůzka je velkým překvapením.

 

Jak lovit podle čichu v Česku?

Projekty typu Smell Dating jsou zatím rozšířené spíše v zahraničí. V rámci České republiky se čas od času koná tzv. feromon párty. Ta funguje na stejném principu. Napřed musíte nějaký čas nosit triko a to pak na párty přinesete. Potom má každý účastník párty možnost očichávat všechna trika opačného pohlaví. Takto si každý jednoduše “vyčichá” partnera.


Podle vědců si vždy vybíráme partnera s přesně opačným pachem, než je ten náš. „Existují ženy, které mohou pouhým čichem rozeznat delší pohlavní abstinenci u muže. Osobitý pach, velmi jemný a příjemný, prý vydávají ještě nedotčené panny," píše Radim Uzel ve své knize Člověk je živočich sexuální.