Singles - volba svobody či peklo v osamocení?

být sami, či ne...
 

Single - jedno slovo, které rozproudí bujnou fantazii, co se za tím slůvkem skrývá. Kdo a proč je vlastně Single, výhody a nevýhody býti single, kdo tu pravdu vlastně doopravdy zná?

Při vyřknutí slova single se každému z nás jistě vybaví význam tohoto slova, ale má to jeden háček. Ta představa má sta podob. Někteří z nás si pod tím slovem představí člověka, který žije single z důvodu pracovního vytížení, z důvodu toho, co již prožil, když nebyl single, nebo z důvodu že někoho to čistě jen tak baví a vyhovuje mu to.

Kdo je vlastně single

Mezi námi je hodně lidí, kteří žijí single, ale moc rádi by to změnili a chtěli by najít partnera pro život, pro normální i sváteční chvíle kdy by byli spolu. Najít přátelé, na které se můžeme spolehnout v dobrém čase i tehdy, kdy je smutno na duši. Někam si společně vyjít ven, navštívit místa, kde nás to zaujme, zkrátka vědět, že někdo někde je, s kým je nám fajn. V tomto pojetí je úplně jedno, kolik nám vlastně je. Podle slovníku se slovem single označují lidé v produktivním věku žijící samostatně, bez partnera či partnerky.

Ale zase je tu to kouzelné slovíčko produktivní věk

Věk je dán, to nikdo nezmění, a nikdo se nás předem neptal, kdy se chceme narodit. Ale jak kdo žije, chce žít, co ponechat, vytvořit, změnit, je věcí každého z nás. Znáte jistě ve vašem okolí akční produktivní lidi, ať už ve věku 18 +, 30+, 50+ a více…, takže o věku to zkrátka není. Život nás denně překvapuje svojí pestrostí v situacích, které na nás doslova číhají na každém kroku.

Jak najít protějšek?

Otázka doslova na zabití. V městské hromadné dopravě, kde je lidí jako much, vás osloví tak maximálně revizor. Každý je uzavřen do sebe a v ziimě máte z toho dojem, že všichni v černém jedou někam na pohřeb. Většina sjíždí zrakem mobily, a když přece jen je oslovíte slůvkem, tak na vás vytřeštěně zírají a trvá dlouho, než jim docvakne, co tím chcete říci.

Chcete se pobavit?

Vstupte do prostředku městské dopravy a zkuste nahlas pozdravit. Ty pohledy na vás stojí za úsměv. Na chodníku do vás každý maximálně vrazí, jak někam pospíchá, aniž by možná kdo tušil, kam vlastně tak letí.

Seznamka, svět ve světě

Stovky lidí, na každé seznamce dam i mužů na výběr dostatek, ale výsledek? Většinou nikdo nemá čas ani na odpovědi. A když už ano, tak má člověk dojem, že vypisuje životopis. Kdo jsi, co jsi, kde děláš, kde bydlíš… a od mužů často položený dotaz, jak to máš ráda. Ale přece jen se zázraky dějí, lidi se setkají a klapne to.

Adrenalin při setkání je zaručen

Při setkání máte zaručeno, že se nebudete nudit. První zahřívací kolo vás čeká nad nekonečným dumáním, kde se sejít, kam jít, co na sebe. Vyměníte si fota a opět dumáte, zda doopravdy je to tvář toho, kdo přijde na setkání. 

Rada na konec

Pokud se chcete setkat, miřte do černého. Chcete se seznámit, poznat se, popovídat si? Ano? Dobře. KDY? KDE? V KOLIK. Budete překvapeni, jak málo lidí vám na toto odpoví jasně a stručně.

To je rychlé, nevím, možná, uvidíme a většinou se závěrem, že jste moc zvědavý tvor, a tím divný.

Ale přece jen se mile setkáte se stejně akčním protějškem, který řekne fajn. Co zítra? Pokud se toto stane, držím vám palce.