Školky jsou přeplněné! V Choceradech ještě místa jsou

Ilustrační foto MŠ Chocerady
 

Vedení Mateřské školy Človíček a Sportovní základní školy v Choceradech na Benešovsku využilo naši výzvu a informuje rodiče o svých volných kapacitách. Obě zařízení jsou určena převážně dětem, které mají rády pohyb a sportovní aktivity.

Mateřská škola Človíček v Choceradech přijímá děti již od dvou let. Sportuje se tam denně. Organizují se sportovní soutěže, děti od tří let chodí plavat. Školka i škola spolupracují s našimi olympioniky a jsou zapojeny do projektu Mensa pro nadanou a talentovanou mládež. Vyučuje se zde i angličtina. Dětem je zajištěno pestré stravování a pitný režim v podobě zdravých svačinek. Je kladen důraz na návyky zdravého stravování. Nabízen je individuální přístup se sníženým počtem dětí ve skupině.

Motto: Pravidelný zdravý pohyb chápeme jako základní návyk každého dítěte.

V případě zájmu naleznete více informací přímo na webových stránkách Mateřské školky Človíček v Choceradech nebo můžete napsat e-mail na adresu mschocerady@sportovniskoly.cz. A pokud hledáte sportovní školku či školu a nejste přímo z Chocerad, zde je přehled sportovních školských zařízení i jinde. Současně existuje v Choceradech, Pyšelích, Stříbrné Skalici, Struhařově, Hrusicích, a na Praze 9 a 10 kroužek atletiky Človíček, více zde.

Pomozte rodičům a dejte nám o sobě vědět
První tipy na volná místa ve školkách jsme uveřejnili už v září zde. Nyní opět oslovujeme představitele mateřských škol, aby nás neváhali o svých volných kapacitách informovat. Jste zástupci školky, kde se uvolnilo místo, či máte ještě volné kapacity? Napište nám do redakce a my obratem vaši nabídku zveřejníme.

Užitečná databáze školek
Kromě přehledu mateřských i dalších škol na webových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhotovil v loňském roce Český rozhlas na základě informací ze statistik Ministerstva školství unikátní mapu. Je to přehled všech škol, tedy i mateřských, a jejich kapacitních možností v celé České republice. Mapa sice už není plně aktuální, ale pro přehled školek či ostatních škol ve vašem okolí může být také cenným pomocníkem.