Praha má staronového mistra. Hokejisty z Letňan

Po vítězstvích 5:4 a 7:4 se mistry pražské hokejové ligy stali hráči HC Letci Letňany
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Na vítězství ve finále jim stačily dva zápasy. Teď je pro hokejisty HC Letci Letňany prioritou účast ve druhé lize.

První finálový zápas pražské hokejové ligy nabídl vyrovnaný průběh. Nerozhodný stav 4:4 vydržel až do nájezdů, z kterých jako poražení odcházeli hráči Hvězdy Praha. V play-off systému, hraném na dvě vítězná utkání, by pro ně druhá ztráta znamenala neradostný konec sezony.

 

Odvrátit nepříznivý vývoj museli už o týden později. V sobotním střetnutí jim hrálo do karet prostředí domácího kluziště.

 

Utkání rozhodla častá vyloučení. „Nesmí se stát, abychom třetinu zápasu hráli v oslabení,“ zlobil se trenér Hvězdy Praha

 

Zatímco Praha už zná svého mistra, ve Středočeském kraji se finále bude teprve hrát. Překvapení se nekonalo. Do semifinále postupují favorité

Do živého a pohledného utkání lépe vstoupili hráči pražské Hvězdy, za které se ve druhé minutě duelu prosadil Karel Vladyka. To bylo poprvé, ale také naposledy, co se domácí tým dostal do zápasového vedení. Vyrovnání před koncem první části zařídil letňanský Horáček.

 

Po čtvrté brance do sítě Hvězdy se zdál být zápas rozhodnutý. Naděje domácích vzkřísil až útočník Veselý, který krátce před druhou přestávkou korigoval na 2:4. „Zápas se lámal na začátku třetí třetiny. V kabině jsme si řekli, že máme na to, abychom zápas otočili. Namísto toho jsme dostali krátce za sebou tři góly. Bylo tak prakticky po zápase,“ měl jasno Karel Najman, trenér hráčů Hvězdy Praha. Na konečných 4:7 stačili ještě za domácí snížit útočníci Fuks a Veselý.

 

Semifinálové zápasy play-off odehráli hokejisté z Letňan s týmem Žižkov Praha. Zvítězili 6:3 a 9:3.

„Celý zápas se odvíjel od toho, že jsme nebyli disciplinovaní. V průběhu zápasu jsme měli deset vyloučených hráčů. To se v takhle důležitém utkání prostě nesmí stát. Nejde, abychom třetinu zápasu odehráli v oslabení,“ zlobil se po konci střetnutí Karel Najman.

 

„O postup se budeme prát,“ říká trenér vítězů

 

V letošní sezoně nezaznamenali Letci z Letňan ani jednu porážku

„Nečekali jsme, že dáme sedm gólů. Stejně tak jsme si nemysleli, že dostaneme čtyři branky. Překvapila mě i velká neukázněnost soupeře. Častými fauly se Hvězda připravila o zápas sama,“ shrnul uplynulých šedesát minut Jan Doutnáč, trenér vítězného celku.

 

Ten splnil svoji povinnost a tým ze severu metropole dotáhl k obhajobě titulu v pražské hokejové lize. Nezříká se ani nové výzvy. Tou je úspěch v krajských kvalifikacích a postup do vyšší soutěže. „Prozatím neznám jména soupeřů. Nevím tak ani to, zda budou chtít druhou hokejovou ligu vůbec hrát. My se však o postup budeme prát,“ říká rozhodně trenér mužů HC Letci Letňany.

Klíčová slova: