Jíloviště lanařilo exligového kanonýra. Do jara půjde bez zraněných opor

Po podzimu patří Jílovišti v tabulce přeboru 10. místo
 

V tabulce krajského přeboru přezimovali na 10. místě, na konci sezony by se ale přeci jen rádi vyhřívali o několik příček výš. Před fotbalisty Jíloviště ale nestojí jednoduchý úkol. Už jen proto, že se minimálně v úvodu jara budou muset obejít bez zraněných opor.

„Představoval jsem si trochu jiné umístění, myslel jsem, že budeme hrát do pátého místa. A úvod sezony se nám docela povedl, pak se nám ale bohužel zranilo pár hráčů a základní sestava už nebyla optimální. Dokázali jsme ji sice stabilizovat, ale bez klíčových hráčů jsme tolik bodů neudělali,“ hodnotil podzimní vystoupení Jíloviště trenér Martin Vnouček.

Podzimní bilance Jíloviště v přeboru:
15 zápasů - 7 výher (1 výhra na penalty) - 8 porážek (2 porážky na penalty) - skóre 26:26 - 22 bodů - 10. místo


Zimní přípravu začal svým svěřencům plánovat od 6. ledna, neoblíbené nabíraní fyzické kondice alespoň částečně zpestřilo pětidenní soustředění. „Odjelo šestnáct hráčů. Trénovali jsme třífázově, soustředění splnilo naše očekávání, kluci makali na doraz. Byl jsem velice spokojený,“ pochváloval si trenér kondiční část přípravy.


Po návratu už ale Vnouček tolik spokojený nebyl. Vinou pracovních povinností i zranění hráčů už není účast na trénincích taková, jakou by si představoval. „Něco jsme ale natrénovali, uvidíme, jak se to odrazí na jaře,“ dodává kouč Jíloviště.
 

Fotbalisty Jíloviště (v černém) trápí zranění opor


Kvalitní turnaj odhalil slabiny


Po herní stránce se desátý celek krajského přeboru připravoval hlavně při zápasech na turnaji Weber Cup v Radotíně. „Už jsme se turnaje zúčastnili loni a musím říct, že se hodně zkvalitnil. Ať je to Zbraslav, nebo Hvozdnice, která má hodně kvalitní tým. Odehráli jsme kvalitní zápasy, výsledkově jsme je sice nezvládli, ale v rámci přípravy nám daly hodně. Ukázaly nám plno věcí, kde se dá co zlepšit. Už bychom potřebovali stabilizovat sestavu, ale máme problém dát dohromady dvanáct třináct lidí,“ zoufá si Vnouček.

Start Jíloviště do jarní části sezony:
12. března 14:30: Jíloviště - Lhota
19. března 15:00: Poříčí - Jíloviště
26. března 15:00: Jíloviště - Ostrá


Na seznamu zraněných figurují tři jména, která budou týmu jednoznačně chybět. První zprávy hovoří o tom, že by se mohli na hřiště vrátit až v průběhu dubna. Po posilách se sice v Jílovišti porozhlíží už od listopadu, ovšem ulovili jen dva hráče.


„Povedlo se nám získat šikovného fotbalistu z Příbrami, ale odjel na hory a přetrhal si vazy v rameni. Na dva měsíce bude mimo... Ještě jsme získali gólmana z Velvar, který bude pro mužstvo velkou posilou. Vzhledem ke zraněním, ale máme hráčů pořád málo,“ zdůrazňuje Vnouček.
 


Do jara jen se Sieglem juniorem


Nezkoušel společně s ostatními členy realizačního týmu přemluvit k výpomoci někdejšího elitního kanonýra Horsta Siegla? Druhý nejlepší střelec samostatné české ligy a dlouhá opora pražské Sparty si totiž občas zahraje za „béčko".


„Přemlouvali jsme ho, jestli by nám ještě nepomohl, ale říkal, že už ne. Občas za nás hrál třeba v pohárových zápasech. Byl by obrovskou osobností do kabiny,“ má jasno Vnouček, který tak bude dál v útoku spoléhat jen Siegla juniora. „Šikovný a pracovitý útočník, ještě by mu tam mohlo začít padat více gólů.“


A s jakým cílem Jílovště do jarní části sezony půjde? „Chtěl bych hrát do osmého místa, když bude kádr kompletní a budeme se cházet tak, jak máme, není to nereálný cíl,“ uzavřel trenér Martin Vnouček.

Klíčová slova: