Týmy ze středu Čech neuspěly. Body do kvalifikace sbírali soupeři

Druhou a třetí třetinu duelu s Dvorem Králové odchytal v mělnické brance Kamil Fiala
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Start do kvalifikace se jim ani trochu nevyvedl. V boji o postup do druhé ligy šampioni středočeského a pražského hokeje podlehli soupeřům z jihu a východu Čech.

Dvůr Králové nad Labem otáčel utkání ve vlastním oslabení

 

V Čechách se hrají dvě kvalifikační skupiny, jejichž vítězové se střetnou o jedno postupové místo do druhé hokejové ligy. Společně s Mělníkem a Dvorem Králové sdílejí skupinu B týmy HC Lomnice nad Popelkou a HC Stadion Cheb. Skupinu A tvoří mužstva HC Letci Letňany, HC David Servis České Budějovice a HC Slovan Louny.

Do zápasu s domácím Mělníkem vstoupili lépe hokejisté z královéhradeckého kraje. V čase 1:26 vstřelil úvodní branku duelu hostující Martin Lelka. 0:1. Ve hře stále pasivní hráči Mělníka začali na nepříznivý vývoj utkání reagovat přibližně až od páté minuty. Herní vzepětí za to Středočechům vydrželo po zbytek první třetiny, ve které se puk z obranného pásma hostů stěhoval jen krátkodobě. Vytvořený tlak dokázali Mělničtí zužitkovat pouze v šesté minutě, kdy se ranou z dálky prosadil Jakub Novák. 1:1.

 

Už čtyři minuty před koncem první pauzy vyjel na led první z hokejistů. K překvapení mnohých domácích fanoušků jím byl brankář Kamil Fiala, který nahradil mělnickou jedničku Jana Vokurku. „Honza měl z minulého zápasu natažené vazy. Po týdnu odpočinku se chtěl do branky vrátit zpátky. Jenomže po první třetině přišel s tím, že si nemůže kleknout,“ vysvětloval Jan Boháček, trenér HC Junior Mělník.

 

Příští utkání odehrají hokejisté Mělníku v neděli na ledě HC Stadionu Cheb. V domácím prostředí přivítají v pátek, 18. ledna, tým HC Lomnice nad Popelkou (od 19:00 hodin).

Společně s Fialou v brance mohli domácí oslavit i druhý gól do sítě soupeře, o který se po asistenci od Jakuba Nesládka postaral ve 30. minutě Tomáš Havel. 2:1. To byla ale také poslední radost Středočechů v zápase. Už o necelé dvě minuty později využil vlastní přesilovku hostující Jakub Luštinec, který vyrovnal na 2:2. „Po třetím obdrženém gólu se průběh utkání lámal ve prospěch hostů,“ řekl Jan Boháček. „Na naši stranu jsme hru překlopili po gólu ve vlastním oslabení,“ shodoval se s názorem mělnického trenéra i Miloš Hlavsa, vedoucí mužstva HC Dvůr Králové.

 

V onom klíčovém momentu zápasu (ve 47. minutě) ujel mělnické obraně Patrik Fořt, který s dávkou štěstí protlačil puk za brankovou čáru. 2:3. Vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách pokračoval až do závěrečných minut. Přibližně 40 sekund před koncem duelu se Mělničtí odhodlali k power play a na střídačce se už otevřela dvířka pro brankáře Fialu. Pomalu vyjíždějícího gólmana vrátil zpátky do brankoviště rozvíjející se útok dvorského Patrika Fořta. Ten svou druhou brankou v zápase dal podobu konečného skóre utkání. HC Junior Mělník vs HC Rodos Dvůr Králové nad Labem 2:4.

 

„Utkání bylo vyrovnané. Rozhodovala produktivita, která byla na straně soupeře,“ řekl krátce po utkání Jan Boháček, trenér hokejistů HC Junior Mělník.

 

„Jsem nadmíru spokojený. Do Mělníka jsme nepřijížděli jako favorit. Navíc měli kluci v nohách středeční finálový zápas proti Náchodu, počítat jsme mohli jen s jedním gólmanem, chyběli nám dva obránci,“ sečetl ztráty Miloš Hlavsa. „Proto já i kluci jsme s výsledkem maximálně spokojení,“ zopakoval ještě k neočekávanému úspěchu hostů vedoucí týmu.

 

HC Letci Letňany utrpěli na jihočeském ledě debakl

 

Příští utkání sehrají hokejisté Letňan na domácím ledě 18. března. Soupeřem jim bude HC Slovan Louny. Utkání začíná v 17 hodin.

Nedařilo se ani hokejistům Letňan. Domácí HC David Servis České Budějovice porazil pražské hokejisty v poměru 5:1. „Věděli jsme, že David Servis je zkušený tým. Takový jsme v sezoně nepotkali. U nás v soutěži jsme vždycky diktovali hru a tady ji diktovali oni, což pro nás bylo překvapením. Je to naše první prohra v sezoně," řekl krátce po zápase Jan Mišner, kapitán a jediný zápasový střelec HC Letci Letňany.
 

Klíčová slova: