Jak pojmenovat vaginu? Zapojte se do návrhů

Vagina je pro ženy tabu. Podívejte se na jejich rozpačité reakce.
 

Dnes pro vás máme něco k zamyšlení a možná i impulz k tomu něco změnit. Toto video jednoznačně musíte vidět - názor si pak udělejte sami. 

Společnost, která vyvíjí přípravky podporující intimní zdraví žen, totiž zaostřila na ožehavé, nicméně velmi diskutované téma. Mužům a ženám hned z několika zemí Evropy položila otázku, jak nazývají své intimní partie. Po shlédnutí videa se sami přesvědčíte, že muži nemají problém prakticky "z fleku" vyslovit několik názvů, zatímco ženy mlčí, váhají, přemýšlejí a je na nich znát snad ten nejvyšší stupeň studu. Přitom právě umět pojmenovat vaginu bez červenání by mělo přinést pozitiva i do gynekologických ordinací.

 

Čtěte také: Polonium z šesti krabiček cigaret vás ozáří jako rentgen plic

Dejte návrh, změňte pohled na ženskou intimitu

Tabuizované téma by měl změnit projekt #FindTheName, kde se můžete až do 22. 2. zapojit do hlasování a návrhů o nejlepší pojmenování vaginy a to konkrétně zde na stránkách projektu. Pojmenování, které naní ani studné ani dětinské, možná v základních návrzích nenajdete, zato tu ale máte možnost přidat zcela vlastní označení. Návrhy nám můžete psát též na facebookový profil do soukromých zpráv. Nejčastější návrhy poté za redakce do společnosti zašleme. A jestli se ptáte, proč je tak důležité umět vaginu správně pojmenovat, máme hned několik argumentů.

Čtěte také: Poznali jsme se, vídáme se a chceme sex. Ale kde a jak ho zažít

Produkty podporující intimní zdraví kupujeme převážně na internetu

Podle dat z Women Intimate Health potrápí vaginální infekce alespoň jednou za život až dvě třetiny žen. Z tohoto počtu více, než polovina tento problém nechce řešit či jí je to nepříjemné řešit a to právě kvůli tomu, že se stydí potíže ve svých intimních partiích popsat. Problémy hovořit o ženské intimitě zaznamenávají nejen lékaři, ale i lékárenský personál. Mnoho ženám pomohl vaginální infekce řešit fakt, že se začala vyvíjet volně prodejná léčiva, která se nyní dají objednat i přes internet a tím ženám zajistit úplnou intimitu.  

Pomůžete nám odstranit tabu?