Prázdninová soutěž pro malé turisty

V Unhošti přichystali pro děti letní soutěž
 

Potřebujete své děti zabavit? Chcete, aby sportovali na čerstvém vzduchu a zároveň se něco nového dozvěděli? Přihlaste je do prázdninové soutěže s názvem Chodíme a jezdíme okolo Unhoště.

Každý měsíc od 15. června do srpna muzeum určí jednu až dvě trasy a otázky, které můžete zodpovědět, jen když danou trasu projdete, to znamená, že si nejprve vyzvednete mapu a soutěžní list k dané trase v Melicharově muzeu v Unhošti, v městské knihovně (nebo si je budete moci stáhnout z těchto stránek), poté vyrazíte na tůru a po cestě budete hledat odpovědi na otázky v soutěžním listu. Vyplněné a podepsané soutěžní listy odevzdáte do konce prázdnin v muzeu nebo knihovně, v září knihovna odmění nejúspěšnější turisty věcnými cenami. Podmínkou účasti v soutěži je odevzdání alespoň jednoho vyplněného soutěžního listu s otázkami, za každou správně zodpovězenou otázku získáte 1 bod. Jedna osoba může odevzdat pouze 1 vyplněný soutěžní list k dané trase.

Trasy a soutěžní otázky

Soutěž je určena především pro rodiny s dětmi, délka tras se pohybuje v rozmezí od 6 do cca 15 km, trasy většinou kopírují turistické značené trasy v okolí Unhoště a zavedou vás na unhošťákům dobře známá místa jako např. Suchý mlýn, Markův mlýn, Poteplí... Otázky v každém soutěžním listu jsou postaveny tak, aby se mohli zapojit i nejmenší soutěžící, kteří ještě nechodí do školy a aby se ti starší dozvěděli zábavnou formou něco z historie města a okolí. Trasy můžete projít a soutěžní listy odevzdat kdykoliv od 15. června do 31. srpna 2015.

Zdroj: www.muzeumunhost.cz