Tipy na výlety s dětmi v okolí Prahy

Na výletech v okolí Prahy potkáte snad pokaždé i nějaký ten rybník
 

Bydlíte-li v Praze či jeho okolí nemusíte jezdit stovky kilometrů, abyste si udělali výlet do krásné přírody. I v blízkosti hlavního města je mnoho zajímavých míst, kam můžete s dětmi vyrazit.

Z Jílového u Prahy na rozhlednu Pepř

Vydáte-li se z náměstí v Jílovém po naučné stezce Jílovské zlaté doly směrem na rozhlednu na kopci Pepř po necelých 400 metrech, přijdete k mini zoo.  Kromě zvířátek tu na děti čeká i dětské hřiště. Trasa dále pokračuje na kopec Pepř s rozhlednou.

Ke Skryjským jezírkům a vodopádu na Křivoklátsku

Když dorazíte do obce Skryje, dáte se po modré, kdy po cca 3 kilometrech dorazíte k jezírkům a vodopádu. Trasa je konci trochu náročnější – úzká cesta, přelézání kamenů. Proto není vhodná pro kočárky a odrážedla.

Na vyhlídku v Klecanech

V Klecanech se vydáte po zelené. Po 400 metrech dojdete k hájovně, kde byl kdysi městský pivovar. V zatáčce u cesty je studánka „U Skrytého pramene“. Hlavní lesní cestou se dostanete na skalní vyhlídku u Klecanského háje. Odsud je vidět jez v Klecánkách s plavebním kanálem, Roztoky u Prahy nebo za příznivého počasí i Pražský hrad a rozhlednu Petřín.

Za zábavou na Městskou horu v Berouně

Lesopark Městská hora v Berouně vaše děti nadchne. Kromě rozhledny z níž je pěkný pohled na město Beroun, děti ocení medvědárium, kde žijí medvědí bratři Vojta, Kuba a Matěj z Večerníčka od Václava Chaloupky. Hned vedle medvědária je hezké dětské hřiště pro mladší věkové kategorie. O kousek dál zase pro větší děti.

Na kole přírodní rezervací Voděradské bučiny

Tenhle výlet je spíše pro větší děti, které bez problému zvládnou jízdu na kole. Pro menší je pak možností sedátko na kolo nebo cyklovozík. Trasa začíná v obci Louňovice. Cesta z velké části prochází lesem, místy přes pole a několika obcemi. V celé oblasti se nalézá mnoho značených cyklotras, je jen na vás jakou variantu zvolíte.

Máte také tip na super výlet s dětmi v okolí Prahy? Podělte se s námi.