Singles býti, bezstarostně žíti. Doopravdy? - 2. díl

mám jít do toho, nemám jít, být sám, nebýt sám...
 

Otázka a odpověď je v této situaci nekonečná. Mnoho odpovědí je pro výhodu, mnoho odpovědí je pro mínus, ale kde leží ta pravda. Jak to teda je. Ví to někdo vůbec?

prvém díle tohoto článku byly popsány výhody života v singles, co přináší kladného, co v něm nacházíme, prožíváme a jak si žijeme sami a svobodni. Ale z toho všeho kladného přece jen je jisté, že člověk míní, život mění. Jsme přece jen lidé, a v genech máme dáno nebýt sami.

Nevýhody života singles

Doma je ticho, nikdo, kdo by nás potěšil slovem anebo zvýšil adrenalin. Usneme, nikdo nám nefuní do ucha, nikdo se nás letmo ve spánku nedotkne. Potřebujeme-li něco opravit, pokoušíme se o to sami, občas vytopíme sousedy, a když na to nestačíme, platíme a platíme. V případě nemoci se o nás nemá kdo postarat. Nikdo nás nepolituje a nepohladí, neudělá čaj nebo jídlo do pelechu. Chybí to kouzelné partnerské objetí, přítomnost milujícího a spolehlivého partnera. Kamarádi, se kterými chodíme do klubů a barů, ubývají. Postupně mění svůj život, a s námi si vyjdou jen občas. Ani s pracovním úspěchem se nemáme komu pochlubit.

Dovolenou, pokud nemáte správnou partu, trávíte sami a už je tu první zádrhel. Cena dvojlůžkového pokoje je dána, tak si myslíte, pokud jste sám, že budete platit polovičku, velký omyl.  V některých případech zaplatíte ještě víc. Ve společnosti kam přijdete, jste pokládán za lovce, a velice těžko se začleňujete do skupinek lidí, kteří se znají. O dámách ani nemluvě. Je sama, tak hurá do ní. V zaměstnání jste pro ostatní tak trochu záhadou i potenciálním nebezpečím. Můžete zůstat v práci přesčas, jezdit bez výmluv na služební cesty, účastnit se firemních večírků do ranních hodin.

Ženy jsou od přírody více vybaveny šikovností na život singles, hlavně v domácích činnostech. Pro chlapa, pokud nevyužívá mamaservis, mohou nastat „provozní“ problémy. Vyprat, vyžehlit, uvařit, uklidit. Je ale pravdou, a dost lidí to i potvrdilo, že z nuceného úklidu se stala zábava.

Jsme ochuzeni i o milé překvapení, co nám partner uvařil, jak nám to bude chutnat. V rámci přežití musíme řešit, co si ukuchtíme a občas i zpackáme.

Jeden příklad za všechny.

Jste chlap, a chcete si něco uvařit. Připravíte si podle návodu ingredience, a dáte se do toho. Dodržujete vše v popisu práce, těšíte se na výsledek, chválíte se, jak jste šikovný, až do doby, než si přečtete dovětek v návodu kuchařky pro ženy. Když je maso  v troubě, po 20 minutách ho vyndáme, a podlijeme vývarem. Nic víc, nic míň. Ale kde ho vzít? Z čeho ho udělat?

 

Život nám dává ochutnat z obou pohárů, sladkého i hořkého. Je to naše volba, jestli raději žijeme sami nebo s partnerem. Obojí je umění. Tajemství skutečně naplněného a šťastného života nacházíme v různorodých podobách i jinde. Stačí jen otevřít oči a hledat svou vnitřní svobodu.

Co byste zvolili v dnešní době vy?

Nadále žít singles
14% (1 hlas)
Prozatím žít singles, ale časem to změnit
14% (1 hlas)
Nechci žit singles, ale v partnerství
29% (2 hlasy)
Žiji v partnerském vztahu, ale občas bych na chvíli volil singles
43% (3 hlasy)
Žiji v partnerském vztahu, ale chtěl bych si zvolit singles napořád
0% (0 hlasů)
Celkem hlasů: 7