Humor. Lék na samotu, adrenalin při handicapu

Jednou ho spatříme všichni.
 

Smysl pro humor je vítaným pomocníkem v seznamování. Udělat si humor sám ze sebe a nebát se ho prezentovat ostatním je v dnešní době dar. Ovšem toto platí i o černém humoru, který je specifickou vlastností českého národa a prochází napříč celou naší společností.

Kde je humor, tam je dobře. Nic nestojí, je zadarmo a vždy potěší. Život je už tak dost složitý, aby ho člověk bral vážně a přitom se neusmál.

To platí dvojnásob u handicapovaných spoluobčanů.

Pálíme z vesela, pálíme humor do jiných na plno.

Tato skupina žije jinak, i když v podstatě stejně jako my. Mají své starosti, radosti, řeší více problémů než my, ale neřeší malicherné problémy, které zatěžují lidi bez handicapu. Mají své kluby, zájmy, koníčky a někdy jsou akčnější, než bychom do nich řekli.

Nebojí se o svém handicapu mluvit. Nestydí se za něj, rádi o všem komunikují. O to více je pak možnost proniknout tu křehkou skořápku poznávání dvou slov Handicap a Zdraví a porovnat mýtus a reálnost slova „handicapovaný člověk“.

Jistě oceníme vlastnost handicapovaných udělat si ze sebe srandu, aby jiné pobavili. Vyprávění, zážitky, ale i kreslený humor, ve kterém vynikají. Mají své výstavy, divadelní představení a spoustu stejných zájmů jako ostatní spoluobčané.

Zasmějte se tedy s námi vtipům o lidech s handicapem, které oni sami vytvořili.

Všechny vtipy mají něco do sebe. Černý humor, ale i úžasná dvojsmyslná slůvka zlaté češtiny jsou zárukou nejtemnějšího odstínu černé legrace, která je opravdu spolehlivě zaručena.