Slova či květiny? Co preferují Češi?

Říci ,,miluji tě", nebo darovat květinu? Co udělá větší radost?
 

Jak často chtějí Češi slyšet ,,miluji tě”? A preferují slova či květiny? To je otázka, kterou si před Valentýnem pokládá mnoho párů. Kde je pravda podle statistik?

Členové seznamky eDarling z celé Evropy měli možnost zodpovědět otázku, kdy je ta pravá chvíle říci v novém vztahu ,,miluji tě”. Výsledky byly opravdu překvapivé. Zatímco 45 % žen uvedlo, že je na vyznání lásky čas po více než půl roce, naprostá většina mužů by řekla ,,miluji tě” už po prvním měsíci vztahu. České ženy jsou tedy ve vyznání citů zdrženlivější než muži.

 

Váháte, čím obdarovat polovičku? Sáhněte po novém románu Ivany Vostřákové - Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky. Knížka je vhodná pro všechny, kdo věří, že láska všechno překoná! Využijte valentýnské akce: U prvních 100 objednaných knih je poštovné a balné zdarma. Kniha s věnováním (a na dobírku) pouze za 289 Kč! Stačí napsat zprávu na Facebook stránku knihy. Vydává I+D Design, 304 stran.

Jak si stojí ,,miluji tě” ve vztahu?

Projevením prvních citů však vyznávání lásky nekončí. Mělo by se opakovat i během vážného vztahu, aby neochladl. Ale jak často? Podle názoru 25 % českých mužů a žen je ideální říkat druhému ,,miluji tě” několikrát za týden. Ženy se však ukázaly jako méně romantické než muži, neb téměř čtvrtině by stačilo slyšet ,,miluji tě” jednou za měsíc. Stejně se vyjádřilo jen 14 % mužů.

Psycholožka Marine dodává: „Vyznání lásky není pouze aktem důvěry, ale vyžaduje i odvahu a sebevědomí. Může se totiž stát, že partner nebude reagovat tak, jak bychom si přáli.“

 

Jak romantičtí jsou Češi?

České ženy a muži jsou na pomyslném žebříčku romantiky někde uprostřed. Celá čtvrtina všech dotázaných odpověděla, že si ,,miluji tě” přeje slyšet. Nepředběhneme však Francouze, kteří si přejí slyšet vyznání lásky každý den. Naopak nejhůře jsou na tom Holanďané, z nichž očekává vyznání lásky zhruba desetina a podle některých není třeba vyznávat si lásku slovy vůbec.

 

Slova či květiny? Jak to je?

Vyznání lásky pomocí květin preferuje až 59 % dotázaných Čechů. A jak je to s pohlavím? Až 68 % žen považuje květiny za pěkné vyznání lásky a zároveň jako výborný valentýnský dárek. Muži se s tím shodují, téměř polovina dotázaných mužů určila květiny jako dárek vhodný k Valentýnu. Po květinovém překvapení by přitom 47 % mužů a 45 % žen nejraději vyrazilo na romantickou večeři do restaurace.

Ale pozor, i romantika má své meze. Celých 68 % žen a 62 % mužů by nemělo problém se s protějškem těsne před Valentýnem rozejít.

 

Jak působí svátek zamilovaných na singles? 

Zdroj článku (mimo videa): edarling.cz