VÁŠ PŘÍBĚH: Manžel mě podvádí, zůstávám s ním jen kvůli dceři

Radost může vystřídat trápení
 

Alena z Mělnicka se trápí kvůli neustálým manželovým nevěrám. Opustit jej nemůže, protože spolu mají malé dítě, ona je na mateřské a bez prostředků. Už ale nevěří, že se situace někdy změní.

Místo, aby se těšila na miminko, musela řešit parnerovu nevěru.

"O první nevěře jsem se dozvěděla, když jsem byla asi v pátém měsíci těhotenství. Manžel si našel milenku v práci, ani nevím, jak dlouho to spolu táhli. Tehdy jsem byla ještě statečná, sbalila si kufry a odstěhovala se ke kamarádce. Jenomže jsem tam vydržela asi měsíc. Naletěla jsem mu na sliby, že už to nikdy neudělá," vzpomíná pětatřicetiletá Alena, maminka dvouleté Natálky.

Manžel Petr sliboval, prosil, nosil květiny, a tak se po měsíci vrátila domů. Hlavně kvůli dítěti, které spolu čekali. Věřila, že se jednalo o "jednorázovku" a že se to už nikdy nebude opakovat. Jenomže...

Zažili jste příběh, o který se chcete podělit s ostatními? Napište nám na info@ctidoma.cz, předmět Příběh. Vybrané příběhy oceníme malým dárkem.

"Byl opravdu chvilku klid. Snažil se, byl milý a pozorný, takže jsem se připravovala na porod a věřila, že nás čeká pěkná budoucnost," vybavuje si Alena. Petr však nevydržel ani období šestinedělí. Zatímco Alena měla po těžké porodu poporodní zranění a opravdu důsledně se musela sexu vyhýbat, on si opět začal užívat s jinou ženou.

Manžel měl plný mobil fotek s různými ženami.

"Ze začátku se ještě snažil to skrývat, ale neustálé pípání mobilu a jeho pozdní návraty ze zaměstnání mi začaly být podezřelé. Udělala jsem něco, na co nejsem hrdá, ale nedokázala jsem si pomoci - prolistovala jsem mu zprávy v mobilu," trošku se stydí Alena. A tam zjistila věci, které jí vyrazily dech. Zatímco ona věřila, že milenka z práce byla jednorázová záležitost, která už se nebude opakovat, manžel se paralelně scházel asi se šesti dalšími ženami. Měl plný mobil společných fotek, erotických sms a sexy selfies, které mu jeho milenky posílaly.

Nikdy s nevěrami nepřestal, Aleně lhal celou dobu. "Udělalo se mi úplně špatně. Také proto, že jsem během těhotenství neustále trpěla nějakými gynekologickýmni obtížemi a lékař mi doporučoval důslednou hygienu. Teď si myslím, že ty neustálé problémy jsem měla i proto, že muž spal s jinými ženami. Rozbrečela jsem se, a když přišel domů, se svým zjištěním jsem ho konfrontovala. Pokrčil rameny, nic neřekl," vybavuje si.

Situace se změnila, ovšem ne tak, jak si Alena přála a představovala. Petr totiž přestal své avantýry tajit, psal a telefonoval si s jinými ženami klidně před Alenou. Ona tak slyšela, jak a kdy se s kým miloval nebo se milovat bude. Domů chodil jen, aby se vyspal. Snad věděl, že mu to projde. "Nemohla jsem nic. Byla jsem doma s malou dcerou, zcela závislá na penězích, které přinese domů. Nemám totiž rodiče, na které bych se mohla obrátit o pomoc. A kam jinam bych se měla odstěhovat s malým dítětem?"

 

Už se s nevěrami netajil a klidně si s milenkami dopisoval před manželkou.

Současná situace trvá už téměř dva roky a na Aleně je znát čím dál víc, že se trápí. Má kruhy pod očima, výrazně zhubla, padají jí vlasy. Ne všechno se dá příčítat hormonálním změnám po porodu. Je na ní vidět, že už moc sil nemá.

"Já už ho asi ani nemám ráda. Nechci žít s člověkem, který ke mně nemá ani tolik úcty, aby jej to nutilo schovávat své milenky. Až dcerka nastoupí za rok do školky, snad se vrátím do práce a budu mít prostředky, abych se mohla osamostatnit. V tuhle chvíli si to ale nemohu dovolit. Mám 7 tisíc rodičovského příspěvku, žádný jiný příjem. Pokud bychom se rozvedli, dostávala bych asi nějaké alimenty, ale protože oficiální příjem mého muže je velmi malý, jednalo by se jen o pár tisíc. A z toho bydlení, jídlo a další nezbytnosti prostě nezaplatím," stýská si žena.