Zářijové číslo časopisu Vogue redigovala vévodkyně Meghan, svoji fotku na titulku odmítla

Meghan byla zakladatelkou a šéfredaktorkou webové stránky The Tig, zabývající se otázkami životního stylu
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Zářijové číslo britského vydání časopisu Vogue redigovala manželka prince Harryho Meghan. Módní časopis to dnes oznámil na twitteru a zveřejnil také obálku, na kterou vévodkyně ze Sussexu vybrala fotografie úspěšných žen včetně novozélandské premiérky Jacindy Ardernové nebo švédské bojovnice za ochranu klimatu Grety Thunbergové.

 

Tématem zářijového vydání, na jehož obsahu Meghan spolupracovala s šéfredaktorem Edwardem Enninfulem několik měsíců, jsou silné ženy, jež svou nebojácností přispěly ke změně ve společnosti. V časopise bude možné přečíst si také "otevřený rozhovor" vévodkyně Meghan s bývalou první dámou Spojených států Michelle Obamovou či rozhovor prince Harryho s primatoložkou Jane Goodallovou.

Svoji fotku nechtěla

Manželka prince Harryho, která letos porodila své první dítě, syna Archieho, na černobílou obálku časopisu vybrala fotografie patnácti žen. Kromě novozélandské premiérky Ardernové či aktivistky Thunbergové například i hereček Jane Fondové, Salmy Hayekové, Gemmy Chanové a Jameely Jamilové či modelky Adwoy Aboahové.

Podle šéfredaktora časopisu Enninfula Meghan odmítla, aby se na obálce objevila i její fotografie. Připadalo jí to podle něj příliš "vychloubačné".

První byla Kate

Sedmatřicetiletá Meghan je nyní na mateřské dovolené a oficiálních akcí se účastní jen zřídka. Vévodkyně doufá, že zářijové číslo časopisu Vogue inspiruje čtenáře a čtenářky, aby se zaměřili na "hodnoty, příčiny a lidi, kteří mají vliv na dnešní svět".

Meghan není první členkou britské královské rodiny, která se vrhla do spolupráce s módním časopisem. V roce 2016 se na obálce Vogue objevila vévodkyně Kate, manželka prince Williama. Williamova a Harryho matka, princezna Diana, obálku Vogue ozdobila hned několikrát.

Zářijové číslo britského čísla časopisu Vogue vyjde 2. srpna.

Klíčová slova: