Co přinesl uplynulý týden: Houbařský ráj, nejmenovaný ministr a fotbalový propadák

Není důvod k úsměvu, leda tak na houbách
 

Události aktuální, ale také rady, tipy či výlety klidně až do minulosti. To je týden na čtidoma.cz. Okurková sezona se nás netýká, takže se pojďme ohlédnout za uplynulým týdnem. Proč nemáme ministra kultury, co dělali nacisté v posledních dnech války a jaké drogy jsou ty vůbec nejhorší? 

Útok na Prague Pride měl nakonec úplně jiný důvod. Houbařský ráj to na pohled. Chtělo by se říct při procházce lesem po dešti. Politici si o prázdninách chtějí dopřát klidu a dovolené, ale pan prezident Miloš Zeman zase rozehrál hru, která zbytečně vytváří negativní emoce a všechny jenom štve, děkujeme pane prezidente. Mladí lidé nepodnikají. Mají strach. Češi zase rozhodně neměli strach, když si vytvořili pověst o tom, jak po drobáčcích postavili Národní divadlo. Víte vůbec, proč shořelo? 

Někteří lidé utíkají do zcela jiného světa. Pomáhají jim k tomu drogy a ty úplně nejhorší je poznamenají na celý život. Jaké to jsou? Tělo plné adrenalinu má i James Nachtwey. Jeden z nejlepších válečných fotografů, který se pouštěl do neskutečně nebezpečných situací. Ke kritice Číny se připojilo i Rusko. Praha mu ale není ničím zavázaná. Nebo ano? 

Nacisté v posledních dnech války rozhodně Čechy během Pražského povstání nešetřili. Ve škole Na Pražačce se totiž mučilo a popravovalo. Některá těla se vůbec nikdy nenašla. Chcete nějaké rady, co jako začátečník dělat s pokojovými rostlinami? Kytičky rozhodně nezajímaly Carlose Šakala, i když kdo ví… To Marek Výborný se v rozhovoru pro čtidoma rozhovořil o prezidentu Miloši Zemanovi. Ten náš fotbal to je ostuda. Stejně jako křižovatka Želivského.