Legendární MMA turnaj na Štvanici znovu po roce otevírá brány

Bude to parádní akce
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Je to akce, bez které by léto nebylo kompletní. Alespoň co se týče MMA scény. Turnaj pod otevřeným nebem na rozpálené pražské Štvanici patří k tomu nejlepšímu, co může fanoušek bojových sportů u nás zažít. Jedinečná atmosféra a parádní zápasy uprostřed horkých letních dní dělají z tohoto turnaje nejvyhledávanější MMA event roku.

Podobně to mají i samotní zápasníci, pro které je účast na extrémně nabité kartě skvělou vizitkou. Letošní Štvanice proběhne v sobotu 23. července a bude znovu speciální i plná nezapomenutelných okamžiků, o tom není pochyb. Nejznámějšího českého bojovníka Karlose Vémolu čeká zápas o titul polotěžké váhy do 93 kilogramů. Jeho soupeřem bude nebezpečný srbský ranař Aleksandar Ilič, přezdívaný Joker. Dojde mu úsměv v souboji s terminátorem? Fanoušci i sázkové kanceláře výrazně favorizují českou ikonu. MMA je však nevyzpytatelný sport, kde stačí jedna rána a vše může být jinak.

Letní turnaj Oktagon 34 s hlavním zápasem Vémola vs. Ilič nabídne kromě špičkových sportovních výkonů i bohatý doprovodný program. O co přesně půjde, však sama organizace do poslední chvíle drží v tajnosti. „Chystáme Oktagon half time show, kterou jsme chtěli mít už v O2 Aréně na začátku roku, tehdy to ale kvůli covidu a dalším opatřením nevyšlo,“ přibližuje velké plány spolumajitel a promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný. Jisté je, že půjde znovu o neopakovatelný zážitek.

Sobota bude z pohledu domácího MMA celkově zajímavým dnem. Další výzvu má před sebou historicky první Slovák v UFC Ľudovít Klein. Toho čeká na turnaji UFC Fight Night v Londýně Mason Jones. Vzhledem k evropské destinaci proběhne zápas pro domácí fanoušky v příznivém čase. Konkrétně Kleinův zápas přijde na řadu jako hlavní zápas Prelims karty, tedy okolo 21:00. Slovenský zástupce v nejprestižnější světové lize si nedávno vysloužil novou smlouvu a do zápasu tak může jít s čistou hlavou.

Zdánlivou nepříjemností by mohla být změna soupeře i termínu zápasu, která přišla jen pár týdnů před konáním londýnské zastávky. Poslední zápasy ale ukázaly, že si šikovný postojář dokáže s touto hříčkou osudu hravě poradit. „Změnil se mi soupeř, ale cíl zůstává stejný, a tím je vítězství. Na tohoto soupeře si věřím a extrémně se na zápas těším,“ burcuje před pátou UFC bitvou Lajoš Klein. Milovníci smíšeného bojového umění tak dostanou o víkendu pořádnou nálož boje v kleci. A to je skvělá zpráva.

Klíčová slova: