Nehorázná drzost: utekl z vězení a dozorcům poslal pohled z Thajska

Vězeň usoudil, že mu v Thajsku bude líp...
 

Nečekanou pohlednici s pozdravem z Thajska obdrželi zaměstnanci belgické věznice Turnhout, která stojí nedaleko Antverp. Poslal jim ji Oualid Sekkaki, který z přísně střeženého objektu uprchl loni v prosinci.

„Pozdravy z Thajska,“ stojí na pohlednici zaslané do věznice v severobelgickém Turnhoutu, z níž 26letý Belgičan marockého původu Sekkaki loni 19. prosince s dalšími čtyřmi spoluvězni uprchl.

Poslední ze čtyř uprchlíků

Sekkaki je jediný, kterého se zatím nepodařilo dopadnout. Tři další trestance zadrželi krátce po útěku ještě v Belgii, čtvrtého na počátku ledna v Nizozemsku. List De Morgen s odvoláním na svůj zdroj z vězení uvedl, že Sekkaki uprchl zřejmě proto, že se bál vydání do Maroka.

Průkaz už prý potřebovat nebude

Do věznice dorazila z Thajska celá obálka. V ní byla kromě pohlednice také Sekkakiho vězeňská legitimace. Sekkaki si v Turnhoutu odpykával trest za účast v přestřelce v létě 2015. Belgie na něj po útěku vydala mezinárodní zatykač.

Mají to prostě v rodině

Oualid Sekkaki je mladším bratrem Ashrafa Sekkakiho, kterému se v Belgii přezdívá "král útěků". V roce 2009 uprchl z vězení v Bruggách pomocí vrtulníku.

Klíčová slova: