Rihanna asi příliš neoslovila. Její značka Fenty se stahuje z trhu

Rihanna je držitelkou sedmi cen Grammy
 

Francouzská skupina LVMH a populární zpěvačka Rihanna se dohodly, že pozastaví řadu konfekčního oblečení zpěvaččiny značky Fenty, kterou spustily před méně než dvěma lety. Oznámil to francouzský výrobce luxusního zboží. Řada spodního prádla Savage X Fenty a řady kosmetiky Fenty Beauty and Fenty Skin ale pokračují dále.

Skupina LVMH uvedla, že řada konfekčního oblečení bude "pozastavena", dokud se podmínky nezlepší. Analytici, kteří se zabývají oblastí módy, tvrdí, že Rihanna má sice silnou základnu příznivců, ale ceny oblečení značky Fenty si většina z nich dovolit nemohla.

Jméno značky vychází ze zpěvaččina celého jména, které zní Robyn Rihanna Fentyová. Rihanna se stala první ženou, která má v rámci skupiny LVMH původní módní značku.

Na instagramovém účtu značky nejsou od počátku letošního roku nové příspěvky a od loňského listopadu se neobjevila nová kolekce.

Hudba musela jít stranou

Zpěvačka původem z karibského Barbadosu do světa módy vstoupila na úkor své hudby, poznamenal zpravodajský server BBC. Zatímco dříve vydávala ročně jedno album, to poslední s názvem Anti uvedla v roce 2016.

LVMH je největším výrobcem luxusního zboží na světě a vlastní desítky různých značek. Patří mezi ně například Fendi, Givenchy a Louis Vuitton, šampaňské Dom Pérignon, šperky a hodinky Bvlgari a Hublot nebo řetězec parfumérií Sephora.

KAM DÁL: V ruských autech nejezdí komunisté ani prezident. Tak proč bychom měli mít vakcínu Sputnik?