Nová láska v době koronaviru. Internetové seznamky jsou dnes jedinou alternativou

Shoda!
 

Pandemie koronaviru zcela změnila způsob, jakým se lidi potkávají, ale také seznamují s novým potenciálním partnerem. V baru, hospodě či v hudebním klubu to není a dlouho ještě nebude možné, a tak zbývá jediné. Internetové seznamky. Jaké jsou v současnosti k dispozici? 

Ten, kdo už si pomalu přivazuje provaz ke stropu, protože nevydržel záplavu přefiltrovaných fotografií z instagramu, kde se páry oddávají “přirozeným” polibkům, má naději.

Při životě bez lásky vás dříve nebo později dožene splín a dny jako svatý Valentýn, první máj či Vánoce prostě ještě více prohloubí pocit vnitřního smutku. Jde o to vzít svůj osud pevně do rukou a nebát se odvážných řešení. Běžte se seznámit!

Virtuální seznamky

Když začnete vyhledávat svou budoucí lásku, rozhodně se nedoporučuje používat google. Seznamek, které vám budou nabízet své služby, jsou desítky a vždy je dobré využívat jen ty uživatelsky prověřené, například randino.cz

Neexperimentujte a nesdílejte své bankovní údaje. Seznamky často nejsou zadarmo a pokud vás nalákala nějaká fotografie přitažlivé ženy či muže, můžete následně velmi litovat.

Na seznamce se nikdo zajímavý nikdy neobjeví a vám se budou pouze strhávat peníze z účtu. Nebuďte však ihned pesimističtí. Těch prověřených seznamek je mnoho a rozhodně v nich nebudete sami.

Tindruj

Trošku jiný druh seznamování představuje aplikace Tinder. Vytvoříte si profil, navolíte si údaje o své osobě a nastavíte parametry toho, koho hledáte. Vznikne tak opět nová příležitost, jak mrhat svým časem u vašeho chytrého telefonu.

Tinder totiž z nekonečné studnice lidských profilů vytahuje jeden za druhým, který následně na obrazovce posíláte prstem doleva či doprava. Posíláte tedy ženě či muži signál, zda se vám líbí nebo ne. Pokud se strefíte v sympatiích, přijde shoda a můžete se pustit do konverzace.

Aplikace je populární hlavně u mladé generace a často jsou s ní spojené lehce nekalé úmysly. Mnozí totiž Tinder vnímají jako spíše erotickou seznamku, což rozhodně není oficiální účel této seznamky.

Záleží však vždy na uživateli. Pokud mají lidé s Tinderem „erotické“ zkušenosti, neznamená to, že si nemůžete najít kamaráda na pletení svetrů či konverzaci v elfštině.

Ona hledá jeho, on hledá ji

Web je také plný inzerátů, které připomínají ty mnoho let staré - novinové, kde člověk podává stručnou zprávu o své osobě a sdělí světu, jakou ženu by si představoval. Následně už jen čeká na své štěstí.

Další zajímavou alternativou jsou rande naslepo či hromadné seznamky, kdy má každý přibližně patnáct minut u každého stolu, aby se s někým seznámil a mohlo to tzv. zajiskřit.

Osobní setkání nic nenahradí

Seznamky a aplikace pomáhají hlavně plachým jedincům, kteří v prvním kroku raději volí psanou formu seznámení, než aby poodhalili sami sebe u kávy či večeře. Takový přístup může být pro obě strany v mnoha faktorech matoucí.

Psaný projev je velmi odlišný od běžného hovoru. Naše sympatie si vytváříme živou zkušeností, kdy slyšíme hlas potenciálního partnera, vidíme grimasy a pohyb jeho těla či vychování.

Seznamky nic podobného nenabízejí a spíše než komplexní obrázek o člověku vznikne chiméra a následné zklamání. Není však vyloučeno, že to může být přesně naopak.

Není však důvod být zpátečnický a není žádná ostuda, když si partnera najdete ve virtuálním světě internetu. Až budete vnoučatům vyprávět o vašem seznámení, věřte, že budoucí generaci to ani trošku nepřekvapí. Je pravda, že prvek romantiky se z podobných sociálních kanálů vytrácí, ale kdo se na to ptá při polibku pod rozkvetlou třešní?

KAM DÁL: Roztroušená skleróza je hrozbou, imunitní systém napadá vlastní tkáně. Profesor Mareš vysvětluje, jak nemoci předcházet

 

Klíčová slova: