Žena vyhrála v loterii, ale stala se "závislou" na rozdávání peněz. Moc jí nezbylo

Žena ze své výhry již rozdala téměř 2 miliardy korun
  |   zajímavost

Tohle by po výhře v loterii asi nikdo nečekal. Žena, která vyhrála jackpot, si vypěstovala nečekanou "závislost", rozdává miliony. Ačkoliv si někteří při tomto chování mohou ťukat na čelo, Frances má k rozdávání své výhry dobrý důvod.

Frances Conolly (55) vyhrála v loterii přes 3 miliardy korun. Více než polovinu ale rozdala. Conolly totiž miluje pomáhat ostatním. Má z toho prý tak dobrý pocit, že zkrátka nemůže přestat. „Už jsem na tom závislá,“ svěřila se BBC.

Se svým manželem se dohodla, že bude každý rok přispívat určitou část své výhry na charitu. To jí ale bohužel nevydrželo.

Ne, že by na charitu zapomněla, naopak. Každý rok předem stanovený limit překročila a na charitu již věnovala částku, kterou měli původně s manželem rozplánovanou na nemalé roční příspěvky až do roku 2032.

Předtím, než vyhrála obrovský jackpot, se Frances živila jako sociální pracovnice. Ačkoliv už nejspíš do konce života pracovat nemusí, její původní povolání se v ní nezapře. Okamžitě totiž založila dvě charitativní organizace. Podporuje mimo jiné i uprchlíky a seniory, kteří potřebují finanční pomoc.

Lidem pomáhala dokonce i před výhrou v loterii, mimo sociální pracovnici byla totiž i dobrovolnicí v nemocnici.

Pro sebe si vzhledem k částce, kterou vyhrála, koupila jen opravdové minimum. Utrácení za drahé jachty nebo lahve šampaňského, které stojí statisíce, je jí zkrátka proti srsti. Díky svému pracovnímu zaměření si je totiž vědoma toho, jak moc může taková částka pomoci lidem, kteří to potřebují.

Na otázku, proč více než polovinu ze své výhry rozdala, odpověděla: „Nevidím důvod, proč ne. Dělám to tak celý život.“

Nakonec dodala, že jí výhra sice změnila život, ale nezměnila ji. Tak to prý zkrátka je, peníze jen lidem dávají svobodu být, kým doopravdy jsou. Peníze podle Frances dobrého člověka nezmění, funguje to ale i naopak. „Pokud jste hlupák před výhrou v loterii, tak budete hlupák i po ní,“ dodala.

Zdroj: BBC

KAM DÁL: Zubař ženě odmítl léčit bolavý zub a připravil ji tím o zdraví.

Klíčová slova: